Ксения и Евгени Смислови имат четири хлапета - три момичета

...
Ксения и Евгени Смислови имат четири хлапета - три момичета
Коментари Харесай

Мигранти за пример: Лекарка и инженер от Москва с 4 деца се заселиха в 20-стайна къща в Полски Сеновец и си прокараха асфалтов път

Ксения и Евгени Смислови имат четири хлапета - три девойки и едно момче, и от няколко месеца живеят в Полски Сеновец. Той е на 35 година и е инженер металург, тя е на 33 година, квалифициран доктор хомеопат. Живели са в Москва, само че през 2013 година пристигнали у нас на море. Тогава решили да се преселят в българско село и да избягат от мегаполиса, написа " Борба ".

Преди да създадат този сериозен житейски избор, Смислови обиколили няколко други европейски страни – Испания, Чехия, Финландия и Гърция. Казват, че не им харесало и почнали да вършат изследване в България. Открили огромна къща в края на Полски Сеновец и преди към три години я купили.

Почти целият ремонт в големия дом и пристройка е концепция и дело на инж. Смислов. Жилището е с парно и има над 20 стаи. За да оказва помощ краткотрайно на огромната фамилия, в този момент при младото семейство е 58-годишната Наталия, майката на Евгени. За семейството употребяват услугите на локална жителка, която пък с горделивост споделя на инженера „ шефе “, към този момент приказва съветски и естествено е на заплата.

Полски Сеновец е едно от селата с нов асфалт съвсем по всички улици по инфраструктурните планове на община Полски Тръмбеш. Къщата на многолюдното семейство обаче се намира в края на селото и до нея води чисто нов асфалтиран път. Оказа се, че той е дело на Евгени Смислов, който е вложил 100 000 лв. в еднокилометровата права, която преди е била черен път.

„ Ние си имаме спестени пари от Москва, а в този момент аз работя по планове отдалечено. Помощи и други облаги от България не получаваме и не сме желали. Чувстваме се щастливи и успешни”, с усмивка споделя инж. Смислов, който в лютия мраз върви по къси панталони.

Боси в топлата къща вървят и всичките деца на фамилията. Казват, че по този начин са привикнали. На табло на стената пък е закачена седмичната стратегия по дни за това, което се прави всеки ден от седмицата – по кое време е ден без компютри, по кое време е ден за музика и песни, по кое време е за баня, по кое време е за четене и задания и така нататък Анелия е единствено на три годинки и се оказа най-плачлива, Илина е на 8 година, Дана е на 11 година и приказва български, а момчето, което в действителност не се разграничава от девойките, поради сламенорусата си коса, е Илюша и е на 6г.

„ Ние постоянно сме мечтали за доста деца и за живот на село. Сега сполучливо практикувам специалността се на доктор в дребната ни частна детска градина и учебно заведение – вкъщи. Не се окайвам и се усещам умерено и решително, тъй като в Москва има всичко, само че не е налично за всички. Моите деца в никакъв случай не са ходили на градина или на учебно заведение. Те са на отдалечено образование в учебно заведение в Москва. Това е по съветското законодателство. Те ще имат съветски атестати от учебно заведение, а всички атестации ние вършим по интернет… “, описа доктор Ксения Смислова.

За да вземат участие интензивно в обществения живот на селото и на общината, руснаците занапред приготвят фамилен концерт, който считат да предложат пред аудитория за 9 май – Ден на успеха над хитлеристка Германия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР