Ксения Фадеева, съюзник на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални,

...
Ксения Фадеева, съюзник на задържания руски опозиционен лидер Алексей Навални,
Коментари Харесай

Съюзник на Навални осъден на 9 години затвор в Русия

Ксения Фадеева , съдружник на арестувания съветски опозиционен водач Алексей Навални , беше наказана на девет години затвор за хипотетична екстремистка активност от сибирски съд в петък, написа " Политико ".

Фадеева е някогашен началник на локалния щаб на Навални в град Томск, където е била и член на градския съвет. В петък тя беше наказана на 9 години затвор и санкционирана към 5000 евро. Съдът я упрекна в хипотетична активност в екстремистка организация, до момента в който е заемала формалната си служба, заяви Mediazona.

" Случилото се в този развой няма нищо общо с правораздаването. Всъщност бяхме унизени през последната седмица. Защитата беше лимитирана в стадия на показване на доказателства ", сподели юристът на Фадеева след процеса в петък, съгласно Mediazona.

На държавното обвиняване, което изиска 10,5 години затвор за Фадеева, беше разрешено да показа " месеци доказателства за повече от 25 правосъдни съвещания " , само че защитният екип на Фадеева имаше единствено " четири дни, с цел да показа доказателства ", сподели нейният юрист.

Фадеева беше., откакто московски съд разгласи политическата група на Навални, Фондацията за битка с корупцията, за " екстремистка " политическа мрежа и забрани всичките им действия през юни 2021 година През януари 2022 година Фадеева беше сложена в листата на Русия с терористи.

" Ксения не е направила никакво закононарушение, тя е самоуверен политик, който се бори против корумпирания режим на Путин . Тя би трябвало да бъде свободна ", съобщи предходната седмица Фондацията за битка с корупцията на Навални.

През август Навални беше наказан на спомагателни.
 Навални се майтапи с новия си арктически затвор
Навални се майтапи с новия си арктически затвор

Това бе първата му поява, откогато сътрудниците изгубиха контакт с него преди седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР