„КС се произнесе и определи, че тази част от указа

...
„КС се произнесе и определи, че тази част от указа
Коментари Харесай

Атанасов: Длъжни сме да положим всички усилия да има мнозинство и правителство

„ Конституционен съд се произнесе и дефинира, че тази част от указа на президента, с която е назначен Кирил Петков за министър, е противоконституционна. Нарушението е установено от Конституционен съд, какво да разясняваме повече, означи съпредседателят на Демократична България ген. Атанас Атанасов в предаването „ Лице в лице “.

Той цитира римската поговорка „ Лош закон, само че закон “, и добави, че нарушаването е установено от Конституционния съд и няма какво да се разяснява повече.

„ В нашата стратегия сме показали, че при съществуване на Конституционно болшинство, този текст да бъзе изменен. Има сериозна българска диаспора по света, от доста образовани и грамотни български жители, които по една или друга причина с там, и в случай че желаят да се върнат в България, не би трябвало да им се пречи да извършват своите политически права “, счита Атанас Атанасов.

По думите му в тази предизборна акция партията на Асен Василев и Кирил Петков – „ Продължаваме промяната “, им е съперници.

„ Надявам се, че ще бъдат наши сътрудници при сформиране на болшинство и държавно управление, тъй като по главните въпроси за ръководството на страната, ние сме единомишленици “, означи още той.

„ Очаква се съгласно социологическите изследвания ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат сред 90 и 100 народни представители. Останалите политически сили сме длъжни да поставим всички старания да създадем болшинство и държавно управление, тъй като тази тежка политическа рецесия въздейства върху всички аспекти на публичния живот “, съобщи Атанас Атанасов.

“Ужасен съм от метода, по който се купува избор. Хората на ГЕРБ и Движение за права и свободи поголовно купуват гласове, пускат се клюки в полицейските среди, че се връщат на власт “, заяви той.

Според него ГЕРБ да се върне на власт е парадокс, тъй че хората не би трябвало да се опасяват, а да отидат да гласоподават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР