/КРВОСС/ Европейската организация Euro NCAP състави списък на най-безопасните автомобили

...
/КРВОСС/ Европейската организация Euro NCAP състави списък на най-безопасните автомобили
Коментари Харесай

Обявиха най-безопасните автомобили за 2017-а

/КРВОСС/ Европейската организация Euro NCAP сформира лист на най-безопасните коли на 2017 година Проведени са общо 70 краш-теста, от които специалистите са избрали моделите с най-хубави резултати и са ги разделили в 6 разнообразни категории, предава Automedia.

От организацията прецизират, че не са съумели да ревизират сигурността на коли от всички сегменти, защото броят на краштестовете е доста по-малък спрямо 2016 година

Представителен автомобил - Volkswagen Arteon

В бизнес-класа най-добре се показва фастбекът Arteon. Както и останалите коли в този лист, той получава 5 звезди и обща оценка от 36,8 т. Безопасността на лидера и пасажерите е оценена на 96%, на пешеходците - 85%, а успеваемостта на електронните системи - 82%.

Голям всъдеход - Volvo XC60

Кросоувърът XC60 е най-безопасният автомобил на 2017 година с съвсем рекордна оценка от 37,2 т. Това е единствено с 0,2 по-слабо от най-хубавото достижение в историята, което принадлежи на Alfa Romeo Giulia - 37,4 т (98%). При модела на Volvo пасажерите и водача са предпазени на 98%, децата - на 87%, пешеходците - 76%, а работата на електронните системи получава 95%.

Компактен всъдеход - Volkswagen T-Roc

Оценката на T-Roc e 36,6 (96%), като автомобилът се показва чудесно във всички тествания. Единствено по-слаба е отбраната в региона на гърдите на водача и пасажерите, за които моделът получава оценка 4. Като цяло обаче сигурността на лидера и пасажерите е оценена с 96, на децата - с 87%, на пешеходците - 79% и на електронните системи - 71%.

Компактен автомобил - Volkswagen Polo

Хечбекът получава резултат от 36,7 точки (96%), като малко не му доближава за оптималната оценка. Това се дължи на по-слабата отбрана на коленете и гърдите на водача при удар с отчасти покритие, както и при гърдите на задния пасажер при преден конфликт. Безопасността на възрастните в колата получава 96%, на децата - 85%, на пасажерите - 76% и на електронните системи - 59%.

Компактен ван - Opel Crossland X

В Opel дефинират този автомобил като кросоувър, само че за Euro NCAP той си е стилен ван, който получава 32,6 точки (85%). Слабостите на модела са в отбраната на шията и на гърдите на пасажерите на задните седалки. Като цяло сигурността на лидера и пасажерите получава 85%, тази на децата - 84%, на пешеходците - 62%, а успеваемостта на системите - 57%.

Компактен фамилен автомобил - Subaru XV и Subaru Impreza

Кросоувърът XV e проработил 35,8% за представянето си, което е 94%. Претенциите на специалистите са към незадоволителната отбрана на гърдите на пасажера откъм гърба, както и към тази на предния пътник при удар в дирек. Като цяло сигурността на пасажерите получава 94%, на децата - 89%, на пешеходците - 84%, а на системите за сигурност - 68%.

Euro NCAP включват още един автомобил на марката, който получава идентични резултати като XV. Това не е особена изненада, защото двата модела са построени на една и съща платформа. Оценките на Impreza са безусловно същите, като само отбраната на пешеходците е по-ниска - 82%. Претенците към Impreza по нищо не се отличават от тези към XV.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР