Крути мерки срещу бракониерите на дървесина вземат горските в Шумен

...
Крути мерки срещу бракониерите на дървесина вземат горските в Шумен
Коментари Харесай

Забраняват коли на Шуменското плато в сезона на дървата

Крути ограничения против бракониерите на дървесина вземат горските в Шумен и не разрешават придвижването на транспортни средства до горските територии държавна и общинска благосъстоятелност в Природен парк „Шуменско плато“. В заповед на шефа на Регионалната дирекция по горите-Шумен инж.Емил Гелов се прецизира, че става въпрос за коли, спортни мотори, четириколесни моторни транспортни средства. Тя е издадена по предложение на шуменското Горско стопанство, с цел да бъдат опазени горските територии, които по това време на годината стават обект на противозаконна сеч.

Забраната е за три месеца от 13 ноември до 12 февруари идната година. Подлежи на обжалване, в случай че има несъгласни.

През идващите дни по методите към Шуменското плато, където ще бъде неразрешено прекосяването, ще се появят указателни табели. Достъпът до туристическите заслони ще се позволява единствено по указани пътища.

Преминаването и престоя в горските територии ще бъде позволен единствено на чиновници на пожарната, екоинспекцията, Изпълнителната организация по горите, Североизточното държавно дружество и Горско стопанство-Шумен при осъществяване на служебните им задължени.

Подобна заповед, забраняваща прекосяването през горските пътища, е важала и през 2013 година, напомнят от Североизточното дружество. И акцентират за туристите, че се стопира придвижването по черните пътища, само че не и по тези, които водят към заслони и места за отдих

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР