Крушевачкият епископ Давид е заразен с коронавирус и е приет

...
Крушевачкият епископ Давид е заразен с коронавирус и е приет
Коментари Харесай

Епископът, водил опелото на сръбския патриарх, отиде в болница

Крушевачкият свещеник Давид е инфектиран с ковид и е признат в болница в Белград с кашлица, оповестява сръбската държавна телевизия РТС. Епископ Давид през вчерашния ден отслужи опелото на сръбския патриарх Ириней.

Епископът бил тестван след погребението и резултатът за COVID-19 е бил позитивен. Той няма бронхопневмония.

Хиляди хора участваха през вчерашния ден на погребението на патриарх Ириней и мнозина не съблюдаваха превантивните ограничения, заяви Асошиейтед прес.

Повечето свещеници и доста вярващи не носеха маски и не съблюдаваха физическа отдалеченост, целуваха стъклото над тялото на патриарха и даже използваха една и съща лъжичка за причестяване. Дори свещениците в храма "Свети Сава " бяха без маски. Сръбските епидемиолози споделиха, че не могат да забранят събирането на хора на погребението на патриарха.

Ириней умря в петък от COVID-19 три седмици, откакто отслужи опело и литургия на погребението на митрополит Амфилохие, чието тяло в отворен ковчег вярващите целуваха, въпреки и той да умря от COVID-19.

По мотив на всеобщото нарушение на епидемиологичните ограничения по време на вчерашното поклонение пред патриарх Ириней, министърът за грижата за фамилията и демографията Радомир Дмитрович съобщи, че тези рецензии са били изцяло предстоящи и идват от "ненационални и демократични групи, основно неверници и агностици ". "/Тези кръгове/ употребяват всяка опция да атакуван СПЦ, това приказва за самите тях ", сподели Дмитрович.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР