Крушата не пада по-далеч от дървото! През 2021 г. Шумахер

...
Крушата не пада по-далеч от дървото! През 2021 г. Шумахер
Коментари Харесай

Отново Шумахер във Формула 1: Мик се качва в болида на "Хаас"

Крушата не пада по-далеч от дървото! През 2021 година Шумахер още веднъж ще бъде на пистата във Формула 1!

Синът на седемкратния първенец в конкуренцията Михаел Шумахер - Мик, ще се причисли към отбора на " Хаас " през идващия сезон! Новината потвърдиха от тима при конструкторите, както и от Формула 1.

Remember the name

Current points leader will achieve his dream of racing in F1 in 2021 with
— Formula 1 (@F1)

" Винаги вярвай, че фантазиите ти ще се осъществен! Да се състезавам за " Хаас " през идната година е ужасно възприятие и не мога да бъда по-щастлив. Благодаря на всички, които ме поддържаха ", написа разчувстваният Мик в своя профил в обществените мрежи.

Always believed that this dream will become true! Racing for Haas F1 Team next year is an incredible feeling, and I couldn’t be happier. Thanks to everyone who supported me all the way!
— Mick Schumacher (@SchumacherMick)

В последната година Шумахер-младши се подвизаваше във Формула 2, като сега е водач при водачите. До края на сезона има единствено един старт - в Бахрейн на 6 декември.

През 2018 година Мик победи в европейската Формула 3.

Снимка: Getty Images

Специалистите дефинират хода на " Хаас " като предстоящ. Неведнъж 21-годишният Мик е споменавал, че желае да тръгне по стъпките на татко си - великият седемкратен първенец, който сега се възвръща от удар в главата, претърпян по време на каране на ски преди 7 години.

Семейството доста ревниво пази персоналното си пространство. Рядко оповестяват информации за положението на Михаел. Знае се единствено, че са му направени седем животоспасяващи интервенции, последвани от 254 дни болнично лекуване.

Снимка: Getty Images

В " Хаас " - отбора, който през сезон 2020 е на предпоследното девето място при конструкторите, младият Шумахер ще си сътрудничи с руснака Никита Мазепин.

Мик е третият Шумахер, който ще се състезава във Формула 1. Освен татко му, на пистата на едно от най-атрактивните спортни надпревари се изявяваше и братът на Михаел - Ралф Шумахер, който има 6 победи в стартове от шампионата в интервала 1997-2007 година

Снимка: Getty Images

По-рано през сезон 2020 Мик Шумахер се включи в първата свободна подготовка преди Гран При на Айфел (Германия) и кара болид на " Алфа Ромео ", замествайки Антонио Джовинаци.

Той ще взе участие и в тренировката на " Хаас " преди Гран при на Абу Даби - последния старт от сезона, на 11 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР