Крус Фрум се върна от наглед безнадеждна позиция и запази

...
Крус Фрум се върна от наглед безнадеждна позиция и запази
Коментари Харесай

Страхотни съотборници спасиха жълтата фланелка на Крис Фрум

Крус Фрум се върна от привидно безнадеждна позиция и резервира жълтата си фланелка с помощта на изключителните си съотборници в " Скай ". Но довечера шефовете ще санкционират механиците, няма избавление.

Британецът закъса тъкмо преди последното огромно нанагорнище на днешния стадий номер 15 от Тур дьо Франс. Проблем извади от строя задното му колело. Наблизо нямаше механик на " Скай ", което накара коментаторите да се питат къде би трябвало да са екипите, в случай че не при своя водач.

На помощ се притече полякът Михал Квятковски. За кой ли път през последните дни! Полякът смъкна своето колело и го даде на Фрум, който губеше близо минута. В най-лошия за него миг.



Преследвачът Ромен Барде от AG2R предприе мощна офанзива на височината. Двама съотборника обаче се заеха да оказват помощ на Крис. Нарочно изостана и испанският ас на " Скай " - Микел Ланда.

Всички му смъкнаха шапки поради неповторимото каране, с което в последна сметка съумя да върне Фрум в групата на водачите. " Целият отбор работи добре ", непретенциозен беше Ланда, " Крис имаше машинален проблем, само че работехме като екип, с цел да спасим деня. Крис има страховит опит и съотборници. Останахме спокойни и се справихме със обстановката.

Иначе заслужена етапна победа записа холандецът Бауке Молема от Trek-Segafredo. Той се включи в групова офанзива 23 километра преди края. После се откъсна самичък и съумя с неповторимо каране да пресече линията с 16 секунди през втория.

Молема завоюва първата си победа на Тура в седмата си година на надпреварата. Никога не е късно!

В генералното класиране води Фрум, на 18 секунди откъм гърба остава Фабио Ару от Астана, а трети е Барде на 23 секунди.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР