Крупният богаташ Васил Божков утре може да бъде освободен срещу

...
Крупният богаташ Васил Божков утре може да бъде освободен срещу
Коментари Харесай

Слух в Lupa.bg: Пускат Божков за рекордните 2 млн. лева?

Крупният паралия Васил Божков на следващия ден може да бъде освободен против рекордна сума пари. В Съдебната палата се шушука, че Черепа може да усъвършенства върха на Атанас Бобоков, който излез от килията против 2 млн. лв..

Lupa.bg научи, че милиардерът е арестуван при идването си най-много от основание за неговата сигурност и тази на околните му. Очаква се, откакто му беше назначена спомагателна защита, той да бъде освободен против огромна сума пари. 

Мярката му е утре след 10,00 часа в Съдебната палата и ще се организира при невиждани ограничения за сигурност. За да се докара Божков от ареста " Г.М. Димитров " ще бъде блокирано за малко придвижването в елементи на столицата, научи медията ни.

В залата юристите му ще пледират, че Черепа самичък се е върнал и нямал никакво желание, да се крие и щял да спомага на проверяващите. Очаква се в близко бъдеще статута на богаташа последователно да се промени от обвинен в главен очевидец. 

 РЕКОРДИТЕ

След месеци престояване в ареста, Апелативният профилиран съд постанови, че ще пусне по-големия от братята Бобокови - Атанас, в случай че внесе 2 млн. лева парична гаранция.

Разследването против Васил Божков към този момент сложи два върха по мярка на гаранциите единствено за 10 дни. Общо 3 милиона лв. трябваше да платят за свободата си двама от упрекнатите.



Специализираният съд наложи един 1,5 млн. лева гаранция на дамата до Васил Божков. Елена Динева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, ръководена от хазартния необут. Тя обаче изрично съобщи, че ги няма тези пари и избра да остане в ареста.

Със същото обвиняване и със същата гаранция от 1,5 млн. лева е и Александър Тумпаров, който бе в болница поради влошено здраве.

Като рекордна през 2019 година беше избрана и сумата от половин милион, която трябваше да заплати синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви – Вълчо Арабаджиев.

Големи гаранции са желани и обратно в годините.

През 2013 година на Богомил Манчев беше наложена парична гаранция от 1 милион лв., само че той я апелира и съдът я понижи на половина.

През 2008 година, поради обвинявания в данъчни закононарушения, съдът изиска от Христо Ковачки гаранция от 300 000 лв.. След обжалване тя беше понижена на 200 000 лв..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР