Крумовград краде точки от пореден гранд у домаПървото гостуване на

...
Крумовград краде точки от пореден гранд у домаПървото гостуване на
Коментари Харесай

Нов срив за Левски в Пловдив

Крумовград краде точки от следващ гранд вкъщи

Първото посещение на Левски в Efbet Лига след 40 дни пауза бе придружено от ново отчаяние, откакто отборът на Николай Костов се задоволи с 2:2 против новака Крумовград. През август " сините " изгубиха точки и на " Лаута " при 1:2 от Локомотив Пловдив и не престават да стоят на отдалеченост от " смърфовете ", водач в класирането. Разликата сред двата отбора към този момент е 9 точки като столичният град има и мач по-малко.

На собствен ред домакините продължиха с отличното си показване вкъщи при все, че домакинстват на " Коматево ". След 3:1 над Лудогорец, 1:0 над ЦСКА 1948 и 2:0 над Локомотив София, отборът на Неманя Миланович открадна точки и от " сините ". Това стана факт, откакто Алекс Колев вкара четвъртия си гол през акцията в четвъртото домакинство, в което взе присъединяване. Мачът в Пловдив пък продължи над 100 минути поради травми на Димитър Тонев и Калоян Пехливанов. 

Началото на срещата бе повече от изненадващо - след два неточни удара на домакините в началните минути, новакът въпреки всичко поведе в резултата. Димитър Тонев стреля от отдалеченост, топката срещна тялото на Алекс Колев и влетя в мрежата на Пламен Андреев. Преднината на Крумовград се задържа едвам 5 минути. Отговорът на столичния гранд пристигна след статично състояние. Цунами засече с глава центриране на Джават Ел Джемили от ъглов удар и прати топката в далечния на Янко Георгиев ъгъл.

В 32-ата минута обратът бе факт, а Левски излезе напред в резултата. Точен за гостите в " жълто " бе Рикардиньо, който бе в суша и не се бе разписвал от визитата на " Лаута ". Нападателят се възползва от отличен пас на Цунами, извел го на стрелкова позиция, а ударът му влетя компактно до гредата.

7 минути преди почивката Ел Джемили опита да изненада Георгиев с удар от дребен ъгъл след непосредствено осъществяване на фаул. Втаратят внимаваше и съумя да боксира. А в последната секунда на първото полувреме опитният вратар не срещна проблеми и при отдалечен изстрел на Рикардиньо. 

Второто полувреме започва динамично с положения пред двете порти. Първо Пламен Андреев трябваше да лови шут на Даниел Миланович, а по-късно Янко Георгиев при обезпокоен от опит на Рикардиньо за второ попадение в срещата.

В средата на втората част пристигна и неприятната вест за домакините. Тогава голмайсторът Димитър Тонев получи травма, падайки от високо. Наложи се да бъде изнесен от терена на носилка, а положението му изглеждаше притеснително. Контузия получи по-късно и бранителят Калоян Пехливанов. 

Четвърт час преди края защитата на гостите се пропука, откакто Алекс Колев получи топката в наказателното поле на Левски, съумя да да гърдира, а по-късно и да нанесе удар, макар че на гърба му бе Хосе Кордоба. Нападателят не се зарадва на попадението, защото е младеж на столичния гранд. Голът бе негов четвърти в четвърто домакинство на Крумовград през акцията.

Отговорът на Николай Костов пристигна от скамейката. Наставникът пусна в игра Асен Чандъров и Илиян Стефанов, а теренът напуснаха Асен Митков и Джавад Ел Джемили. Последва обстановка пред вратата на Левски, откакто извеждащ пас откри Патрик, а Пламен Андреев опита да пресече, само че се размина с топката. Грешката му поправи Хосе Кордоба, съумял да се нарежда по-добре. А от юли насам първи мач за " сините " записа и Марин Петков. През последните повече от 40 дни той лекуваше контузия в глезена, получена в Беер Шева при 0:0 с Апоел в шампионата от Лигата на конференциите. 

В последна сметка този път Левски не съумя да вкара в заключителните минути, както бе против Пирин и Хебър, а също и с Апоел и Айнтрахт и се задоволи с точката.

Крумовград – Левски 2:2

1:0 Д. Тонев (21)
1:1 Цунами (26)
1:2 Рикардиньо (31)
2:2 А. Колев (75) 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 91. Вячеслав Велев, 5. Матей Шимич, 3. Калоян Пехливанов, 11. Алек

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР