Крумовград. Жители на община Крумовград се срещнаха със зам.-председателя на

...
Крумовград. Жители на община Крумовград се срещнаха със зам.-председателя на
Коментари Харесай

Жители на община Крумовград се срещнаха със зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев и народния представител Иван Ибришимов

Крумовград. Жители на община Крумовград се срещнаха със зам.-председателя на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев и народния представител Иван Ибришимов. Това оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . На срещата жителите на общината засегнаха въпроси, свързани със опазването на здравето и образованието в района, които не се вземат решение от години. Хората обявиха, че поддържат доста от предложенията във " Визия за България " и направиха своите оферти за допълнения по документа.
„ Промяната, от която се нуждае българското опазване на здравето, е заложена във " Визия за България ". Ние желаеме пациентът да се сложи във фокуса на здравната система “. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев по време на срещата. Той добави, че с цел да стане това, би трябвало да има най-малко възнаграждение от страна на пациентите, общинските лечебни заведения да не са търговски сдружения, а лечебни заведения и да се понижи ставката Данък добавена стойност за медикаментите и медицинските произведения. „ Всичко това е заложено във Визията и е изпълнимо, в случай че има политическа воля за него “, безапелационен бе Стойнев.
" Системата на опазването на здравето е пробита. С вота на съмнение се надявам да се предизвика спор, в който да излязат пречките, които я спъват ", сподели националният представител Иван Ибришимов. Той съобщи, че системата на опазването на здравето е безредна, сбъркана и ориентирана към търговеца, а не към пациента и медицинския служащ. Д-р Ибришимов сподели още, че лекарствената политика сега също е извънредно сбъркана и основава среда за корупционни практики в системата. " В пъти повече пари се отделят за опазване на здравето, а качеството и достъпът на хората до него понижават, с това се нарушават конституционни права на българите " - сподели още националният представител.
" Най-големият проблем в България, сега, е демографията. Всъщност, страната към този момент се намира в демографска гибел. Затова Българска социалистическа партия повдига тематиката не в предизборна акция, а в този момент, когато можем да я обсъдим и да желаяме съответни ограничения ”, означи националният представител Станислав Владимиров по време на среща с поданици на общ. Кирково. По думите му част от ограниченията за справяне с казуса минават през подкрепяне на младите фамилии с репродуктивни проблеми, развъждането и грижата на детето в детски ясли, детска градина и учебно заведение. „ Доходите в България не престават да са извънредно ниски. С това равнище на приходите и отворения трудов европейски пазар е доста мъчно да се задържат хората у нас “, сподели още той
В Кирково националният представител Румен Георгиев акцентира, че България би трябвало да има нова земеделска политика и тя да бъде обвързвана с всички култури, а освен с пшеницата. " Европейските средства би трябвало да се разпределят към всички аграрни производители - дребни, междинни, кооперации, огромни. Защото в този момент, шест огромни производители на зърнени култури получават съвсем всички средства, а над 85% от зеленчуците и плодовете у нас са вносни ", сподели още Георгиев. Тези наши оферти са заложени във " Визия за България ", по тази причина желаеме да ги обсъдим с всички българи ", добави Румен Георгиев.
На срещата с народните представители Явор Божанков, Чавдар Велинов и Донка Симеонова жителите на село Черничево бяха безапелационни, че поддържат претекстовете на левицата за вота на съмнение към държавното управление. Те прибавиха, че в дребните обитаеми места няма обикновени медицински грижи, а поради неналичието на работни места младежите отиват в огромните градове или в чужбина и поради това се затварят учебни заведения и детски градини. " Държавата се отнася с жителите на дребните обитаеми места като втора употреба хора, те обаче са гръбнакът на нашата страна ", сподели националният представител Явор Божанков. Той добави, че проблемите с обезлюдяването на дребните обитаеми места, проблемите с инфраструктурата, за която не се отделят никакви средства, могат да се решат с " Визия за България ".
„ Правилната районна политика не е просто асфалтиране на пътища, а положително обмисляне на развиването на районите. Не може стопанската система ни да е развита единствено в три-четири града. Това води до дебалансиране на страната ”. Това сподели националният представител Любомир Бонев на среща с жителите на с. Пчеларово, където бе дружно със своя сътрудник Александър Симов. Той добави, че една от главните задания на „ Визия за България ”, в частта Регионално развиване, е да изградим устойчива, уравновесена и ефикасна транспортна система в услуга на хората и бизнеса, с цел да се развива и стопанската система редом.
Народният представител Александър Симов съобщи, че политиката не може да се прави единствено за богати и единствено за бизнеса. " Политиката би трябвало да е ориентирана към елементарните хора и дребните обитаеми места. Точно поради това ние сме тези, които оферират алтернативата. Алтернатива на разрухата, грабежа, корупцията, беззаконието и корпоративните схеми ", безапелационен бе Симов. Това е същността на " Визия за България " - концепцията, че би трябвало да променим всичко, в случай че желаеме да има бъдеще за хората, тук ", заключи той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР