Круизният кораб Вайкинг скай с над 1300 души на борда,

...
Круизният кораб Вайкинг скай с над 1300 души на борда,
Коментари Харесай

Три от двигателите на бедстващия круизен кораб заработиха, евакуацията продължава

Круизният транспортен съд " Вайкинг скай " с над 1300 души на борда, аварирал през вчерашния ден в рискови води край западния бряг на Норвегия, съумя да задвижи три от четирите си мотора и ще бъде изтеглен на буксир до пристанище , оповестиха норвежките избавителни служби, съобщи dariknews.bg. Въпреки това, зрелищната интервенция по изтегляне на пасажерите с хеликоптер тази заран продължава. Според полицията близо 340 от общо 1 373 души на кораба към този момент са трансферирани на сушата, откакто са били откарани с хеликоптер един по един.
17 от туристите са настанени в болница. Полицията посочи, че множеството пътуващи са британци и американци. Рано тази заран " Вайкинг скай " се отдалечаваше със скорост 2-3 възела (4-5 км/ч.) от осеяния с рискови рифове бряг в област Мьоре о Румсдал. Корабът ще бъде откаран на буксир до пристанището в град Молде, споделиха от службите.
Припомняме, че мощната стихия аргументи няколко изключителни обстановки следобяд край крайбрежията на провинция Мере ог Ромсдал в Западна Норвегия. Девет души, които са били на борда на товарен транспортен съд, също са били избавени от два хеликоптера.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР