Круизните кораби ще могат от 15 август отново да спират

...
Круизните кораби ще могат от 15 август отново да спират
Коментари Харесай

Италия ще позволи на круизните кораби oтново да спират в нейните пристанища от другата седмица

Круизните кораби ще могат от 15 август още веднъж да стопират в италианските пристанища, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Решението за облекчаването на режима за тази категория плавателни съдове пристигна нощес и беше взето от италианското държавно управление.

Целта е по този метод да бъде подкрепят жизненоважният за Италия туристически бранш, който понесе съществени удари вследствие на пандемията от ковид. В последно време държавното управление в Рим предприе и други ограничения в тази посока.

Разрешението бива обещано макар доказаните случаи на заразяване с COVID-19 измежду пасажери и екипаж по неотдавна обновените круизи в други европейски страни.

Норвегия реши да затвори пристанищата си за две седмици за сходни плавателни съдове, откакто десетки на борда на круизен лайнер дадоха позитивен тест за ковид.

С оглед на това, че сега туризмът в Италия е мощно стеснен и общо взето може да се разчита само на италианците и на туристите от някои други европейски страни, доста заведения са застрашени от банкрут.

На същото съвещание, на което позволи връщането на круизните кораби, италианското държавно управление задели към 600 милиона евро, с цел да подкрепи ресторантьорския бранш и селското стопанство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР