Круизната индустрия е най-тежко ударена от коронавируса. Стигаше само корабът,

...
Круизната индустрия е най-тежко ударена от коронавируса. Стигаше само корабът,
Коментари Харесай

Ще преживее ли круизната индустрия коронавируса - slava.bg

Круизната промишленост е най-тежко ударена от ковид. Стигаше единствено корабът, който имаше нещастието да попадне на пристанището на тотално некомпетентните управляващи в японския град Йокохама, които не се вслушаха във волята на тренирания за сходни обстановки екипаж и изолираха двама инфектирани не на брега, а на плавателния съд. Това докара до близо 700 инфектирани и 7 умряли. Защо? Ами доста просто – вирусите се предават много бързо на борда, тъй като там работи общ климатик и това способства за разпространяването на болестите от сходен вид.

Ситуацията от Принцесата обаче се придвижи на Стария континент, където мнозина се прибраха полуизлекувани във Англия, Германия, Италия и Франция и заразиха още хиляди хора там. Защо? Ами, тъй като отвън коледните, великденските и сезонните ваканции, на борда на круизните кораби пасажерите са най-вече от третата възраст. А тя, за жалост, е най-уязвима към коронавуриса.

Видя се и тоталната липса на взаимност от страните, които круизните компании другояче безусловно позлатяват – изключително островните в Индийския и Тихия океан.

В началото те отказваха да позволяват италиански кораби, без значение какви хранителни запаси от гориво, храна и вода имат и дали хилядите им пасажери и екипаж – многонационални освен това, ще оцелеят въобще. После стопираха да дебаркират и останалите.

Стигна се до такава степен, след неналичието на известност на промоциите, въпреки и достигащи първо 30 на 100, а след това и 50%, персонално основните шефове на круизните колоси да пишат мейлове на всеки, който в миналото е употребявал услугите им, с цел да успокояват и да се уверят, че в бъдеще, когато съвършената стихия премине, ще могат да разчитат даже и на най-последния клиент.

Круизният бизнес, който бележи двуцифрени растежи в света и пъти по-големи от междинните за планетата у нас през последните години, е с голям мащаб. Можете да съдите даже единствено по обстоятелството, че един сходен транспортен съд коства от 250 000 000 евро нагоре, като най-големите с по над 6000 места за туристи, които са цели плаващи градове, отиват към милиардни стойности като първична инвестиция. А фирмите има цели флотове и десетки плавателни съдове от този мащаб.

Отсега е мъчно да се предвижда какъв брой време ще би трябвало да се възвърне круизната промишленост, защото най-търсената зона от целия свят е Средиземноморието, а главните му дестинации Италия, Испания и Франция се оказаха най-тежко инфектирани.

Американските компании като Роял Карибиън, които реалокираха пролетните круизи за късната есен, наподобяват минимум наранени от рецесията, което е единствено на пръв взор, тъй като в последно време те изкупиха по-малки европейски играчи от Италия.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР