Круизен кораб се удари в кей и в туристическо корабче

...
Круизен кораб се удари в кей и в туристическо корабче
Коментари Харесай

Круизен кораб се вряза в туристическо корабче във Венеция

Круизен транспортен съд се удари в пристан и в туристическо корабче във Венеция и при случая бяха ранени четирима души, съобщи Франс прес.

Сблъсъкът станал в канала Джудека, разделящ Венеция от остров Джудека. Круизният транспортен съд Ем Ес Си Опера изгубил надзор и се блъснал в кея в региона на Сан Базилио-Дзатере, като провокирал същинска суматоха измежду хората на кея. После той се блъснал в туристическо корабче. Двама от ранените са откарани в болница за обзор, а другите двама са леко потърпевши. Националността им към този момент не е известна. Кадри от случая демонстрираха по какъв начин някои хора падат във водата след удара с лайнера, а други бягат паникьосани на кея, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предполага се, че круизният транспортен съд, теглен от влекачи в канала, е изгубил надзор, откакто се е скъсал един от кабелите, свързващи го с влекачите. Заради мощното течение италиано-швейцарският лайнер не съумял да спре, когато то го тласнало към кея и към другото туристическо корабче там.

Във Венеция тече спор отдавна дали да се позволяват круизни кораби в центъра. Каналите на града така и така са задръстени от корабчета, водни таксита и гондоли.

Снимки: Ройтерс

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР