Круизен кораб, насочил се към ледник в Аляска, беше принуден

...
Круизен кораб, насочил се към ледник в Аляска, беше принуден
Коментари Харесай

Круизен кораб с повреди, след като се удари в айсберг край Аляска

Круизен транспортен съд, насочил се към хладилник в Аляска, беше заставен да се върне, откакто се удари в айсберг поради тежка мъгла.

Невероятни фрагменти демонстрират по какъв начин Norwegian Sun - благосъстоятелност на Norwegian Cruise Line с 2000 пасажери на борда, се удря в гроулер (парче лед, което се отделя от айсберги или ледници) покрай ледника Хъбард в залива Якутат.

Ужасени пасажери снимат големия блок лед, който раздрусва кораба в събота, до момента в който мнозина спят, преди да изчезне под носа му.
View this post on Instagram
A post shared by Zina Korzina (@zina.korz)

Ударът принуждава лайнера да дебаркира в Джуно, където специалисти водолази правят оценка вредите, преди да предлагат да се върне в Сиатъл за ремонт, оповестява Daily Mail.

Гроулерите се категоризират като айсберг, който е по-малък от два метра в диаметър и се извисява над водата по-малко от метър.

„ На 25 юни 2022 година, по време на директно прекосяване около ледника Хъбард в Аляска, Norwegian Sun беше обхванат от гъста мъгла, което ограничаваше видимостта и докара до контакт на кораба с гроулер “, споделя представител на Norwegian Cruise Line пред Cruise Hive.
View this post on Instagram
A post shared by Cruising the Dream (@cruising_the_dream)

От компанията прибавят, че той е "напълно действен " и се е отправил назад към Джуно, Аляска, за "оценка ". След нея специалистите са постановили плавателният съд да се върне в Сиатъл, с цел да бъде подложен на ремонт.

Norwegian Sun е съобщил за случая на бреговата защита незабавно, откакто е осъществил контакт с айсберга. Не са регистрирани пострадвания и не е търсена избавителна помощ. Катастрофата не е предизвикала замърсяване.

Експертите считат, че корабът ще може да се върне в Сиатъл безвредно и без спомагателни произшествия. Средствата на пасажерите ще бъдат възобновени.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР