Кротоне сътвори едно от огромните чудеса в края на миналия

...
Кротоне сътвори едно от огромните чудеса в края на миналия
Коментари Харесай

Кротоне този път не сътвори чудото и се прости със Серия А

Кротоне сътвори едно от големите чудеса в края на предишния сезон, откакто беше съвсем сигурен изпадащ, само че с необикновен заключителен спринт се избави. През тази година обаче някогашният отбор на Александър Тонев не съумя да го стори.

"Акулите " имаха потребност от наложителна победа в последния кръг на посетители на осигурилия си второто място отбор на Наполи. Но нелеката задача не беше изпълнена и "червено-сините " се простиха с елита след проваляне с 1:2.

Всичко в този мач завърши малко след приключването на половин час от началото му, когато паднаха и попаденията за спечелилите. Те бяха дело на Аркадиуш Милик и Хосе Кайехон и пратиха противника назад в Серия Б. В края на мача Марко Туминело единствено вкара гола на достойнството за отбора си, само че нищо повече.

Макар да не играеха за нищо, неаполитанците нямаха желание да вършат дарове. И макар че Кротоне беше тимът, който трябваше да нападна, момчетата на Маурицио Сари в действителност бяха тези, които взеха самодейността.

Марио Руи и Лоренцо Инсиние направиха няколко пропуща, само че в последна сметка тази непримиримост нямаше по какъв начин да не даде ранен резултат. Това се случи в 23-та минута, когато Лоренцо Инсиние с прелестно центриране постави топката на главата на Аркадиуш Милик и той с глава прониза мрежата за 1:0.

Слисаните играчи на "акулите " не знаеха къде се намират в тези минути и инкасираха офанзива след офанзива. Алан изпусна да удвои в 29-та минута, като ударът му мина на сантиметри от гредата.

Но в 32-та минута интригата в този мач умря изцяло. Отново Лоренцо Инсиние с момент магия откри по съвършен метод Хосе Кайехон и испанецът от наказателното поле нямаше по какъв начин да сбърка за 2:0.

До почивката Наполи се забавляваше и пропускаше състояние след състояние. Първият късмет за Кротоне пристигна чак в 54-та минута, само че тогава Андреа Барберис не можа да се разпише.

Неаполитанците по този начин и не стопираха да нападат до края, само че изпуснаха невероятни обстановки. В последните секунди инкасираха попадението на Марко Туминело, само че това беше всичко хубаво за Кротоне в тази борба, а за повече нямаше и време, тъй като този гол пристигна в 91-та минута. И в последна сметка трябваше да се помири и със загубата, и с изпадането.

Това направи безпредметна интригата в мачовете на другите забъркани в борбата за оцеляване отбори. В тях въпреки всичко борещите се за избавление взеха своето. СПАЛ си подсигурява още един сезон в елита с победа 3:1 над Сампдория, който играе единствено за здраве.

Удинезе пък записа втора поредна победа, откакто преди този момент съвсем един полусезон нямаше триумф и за свое успокоение си взе трите точки. Жертвата на "фриуланите " беше Болоня, който също единствено доиграва сезона. Каляри пък надви с 1:0 над Аталанта и всичко беше ясно още преди края на мача на Наполи с Кротоне.

Ето и всички резултати от последния кръг на Серия А в ранните неделни мачове:

Дженоа - Торино 1:2

Милан - Фиорентина 5:1

Каляри - Аталанта 1:0

Киево - Беневенто 1:0

Наполи - Кротоне 2:1

СПАЛ - Сампдория 3:1

Удинезе - Болоня 1:0
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР