/КРОССВенецуела повиши тройно минималната месечна заплата до 3 милиона боливара,

...
/КРОССВенецуела повиши тройно минималната месечна заплата до 3 милиона боливара,
Коментари Харесай

Венецуела утрои минималната месечна заплата до... $1,14

/КРОССВенецуела увеличи тройно минималната месечна заплата до 3 милиона боливара, което по курса на черния пазар се равнява на 1,14 $, съобщи Reuters.

Венецуела, която е член на ОПЕК, претърпява тежка икономическа рецесия и хиперинфлация, достигаща 25 000 % съгласно Народното събрание, в който доминира опозицията. В страната има непрестанен дефицит на храни и медикаменти.

Президентът Николас Мадуро заяви в телевизионно послание, че служащите ще получат купони за храна на стойност 2,2 милиона боливара, като по този начин общо месечното заплащане доближава 5,2 милиона боливара или към 1,98 $ за месец по курса на черния пазар.

Повишаването на минималната заплата в този момент се случва по няколко пъти годишно, само че не може да настигне инфлацията на фона на поевтиняването на боливара, който изгуби 99 % от цената си по котировките на черния пазар, откогато Мадуро пое властта през 2013 година.

Това е четвъртото покачване за тази година.

Мадуро споделя, че обстановката в страната е резултат на икономическа война, водена от опозиционните политици благодарение на Вашингтон.

Той увеличи заплатите за последно през април, малко преди да бъде разгласен за победител в оспорваните президентски избори, на които завоюва втори мандат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР