КРОСС/ Средно около 69 литра на квадратен метър дъжд с

...
КРОСС/ Средно около 69 литра на квадратен метър дъжд с
Коментари Харесай

Бури и порои в цялата страна, 70 литра на кв. метър удавиха Пловдив

КРОСС/ Средно към 69 литра на квадратен метър дъжд с гръмотевици се изсипаха над Пловдив. Пороят беше съпроводен тук-там с градушка. Два дни след петъчното заливане на булеварди, градът още веднъж е под вода. Трафикът е мощно усложнен. Ниските точки на града са като Венеция, тук-там водата доближи до половин метър. Наводнени са МОЛ-овете в града и четири от лечебните заведения. Такситата краткотрайно стопираха да одобряват поръчки.

Частично затворени за придвижване часове наред останаха основни булеварди в централната част на града и регионите. Подлезите са наводнени. Има доста закъсали коли, паднали клони. Пожарната и Спешна помощ реагират на многочислените сигнали. По данни на Министерство на вътрешните работи на телефон 112 са постъпили над 700 сигнала за наводнени изби, приземни етажи, пътни сектори и закъсали коли.

По адреси са и екипите на " Чистота " и общинското дружество за организация и надзор на превоза.
Има проблеми с електрозахранването. Аварийните групи на EVN работят по многочислени спирания на тока на адреси в целия град. Големи механически повреди, които да постановат трайно изключване на тока към този момент няма. На този стадий няма и данни за потърпевши хора.

Създаден е Кризисен щаб. На територията на града работят всички екипи от пловдивските служби на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и от Карлово и Стамболийски. В тяхна помощ са и по 2 автомобила от София и Кърджали с общо 10 помпи.

Във Велико Търново и Плевен също имаше проливен дъжд. В плeвенското село Рибен са наводнени улиците и земеделските градини, алармират фенове на bTV. Пороят провокира транспортен безпорядък на Автомагистрала " Тракия ".

Интензивен дъжд се изсипа и в Еленския Балкан. Наводнени са приземните етажи на няколко къщи в ниската част на село Константин. Бедстващи хора или животни. Пожарната отводнява засегнатите региони.

Валежът във Великотърновско продължава. Кметът Даниел Панов е назначил денонощен мониторинг на реките Янтра и Белица. Засега равнищата са под сериозните стойности. Локални наводнения са вероятни поради наносите в реките.

Снимка Plovdiv24
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР