/КРОС/ Аналитиците на инвестиционната банка Piper Sandler считат, че компанията

...
/КРОС/ Аналитиците на инвестиционната банка Piper Sandler считат, че компанията
Коментари Харесай

Tesla ще печели минимум по $200 милиарда годишно от системи за акумулиране на енергията

/КРОС/ Аналитиците на капиталовата банка Piper Sandler смятат, че компанията Tesla Energy, която се занимава с производството, разгръщането и продажбите на стационарни системи за акумулиране на сила, към 2033 година ще стартира да генерира не по-малко от $200 милиарда годишно и ще заеме лидерска позиция в международния енергиен пазар. Водещият аналитик на банката Алекс Портър изяснява този предстоящ триумф на Tesla Energy с два фактора: компанията работи в най-важния сегмент на енергетиката и с ‘Компенсацията на Илън Мъск’.

„ Ние чакаме внезапно повишение на търсенето на енергийни артикули, изключително през 2020-те и 2030-те години, тъй като възобновимите източници на сила напълно скоро ще сформират до 40% от цялата електроенергия’ – обявиха представителите на Piper Sandler.

Tesla Energy прекомерно рядко се появява в прогнозите на аналитиците, само че Piper Sandler смята това за неточност и назовава отдела Energy на Tesla ‘темата, която всички се стараят да избягват‘. Експертите занапред виждат големия капацитет на растеж и позитивното въздействие на цялостната оценка на компанията Tesla. Този отдел на компанията на Илън Мъск през 2019 година донесе единствено $1,5 милиарда доход на главния бизнес на Tesla, само че съгласно прогнозите на Портър, към 2024 година ще осъществя облага от $12,4 милиарда, която всяка година последователно ще нараства и през 2033 година чистата годишна облага на Tesla Energy ще доближи $200 милиарда.

Тези прогнози са съобразени с гледната точка на Илън Мъск, който неотдавна разгласи, че Tesla Energy е излязла на облага и е изцяло допустимо по този финансов индикатор да надмине автомобилната компания Tesla.
В тези прогнози има логичност, тъй като с повишаването броя на електрическите автомобили, нуждата от електрическа сила, освен това чиста, бързо ще нарасне. Продукцията на Tesla Energy внезапно понижава цената на електрическата сила, тъй като не се постанова да се резервират и употребяват електроцентрали за леден запас от предходни генерации, тъй като дава опция за напълно лесното потребление на вятърна и слънчева сила и други. Да си напомни, че преди месец Мъск съобщи, че навлиза в енергийния пазар на Европа и първо в Германия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР