/КРООС/ Председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев беше

...
/КРООС/ Председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев беше
Коментари Харесай

Инж. Васил Василев бе избран за вицепрезидент на Европейската ловна федерация

/КРООС/ Председателят на УС на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев беше определен единомислещо за вицепрезидент на Федерацията на европейските ловни асоциации (FACE) от членовете на Генералната асамблея, която заседава през днешния ден в Брюксел. В 12-членния директорски орган на FACE той ще съставлява ползите на ловците от европейския Югоизточен район, в който влизат ловните организации на България, Румъния, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания и Турция. Председател на федерацията е Торнбьорн Ларсон (на фотографията в дясно).

Създадена през 1977 година, FACE сплотява организации от 37 европейски страни, представляващи 7 милиона членове. Мото на организацията е „ Гласът на европейските ловци ". Генералната асамблея през днешния ден одобри за нов член ловната организация на Исландия, а в европейското ловно семейство се завърна и Испания.

Тясно обвързвана с FACE е интерпарламентарната група „ Биоразнообразие, лов и селски региони ", чиято активност ще бъде възобновена и в мандата на новия Европейски парламент. Известна още като „ Ловната група ", тя е основана през 1985 година и сплотява евродепутати от разнообразни политически фамилии, които се интересуват от въпросите на лова и устойчивото ръководство на естествените запаси. На преучредителното заседание през вчерашния ден заявки за участие в групата подадоха и българските евродепутати Асим Адемов (Европейска национална партия), Петър Витанов (Прогресивен алианс на социалистите и демократите), Атидже Алиева-Вели („ Обнови Европа " ), Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков („ Европейски консерватори и реформисти " ).



В търсене на поддръжка за идеите на ловната общественост в България, преди събитието ръководителят на СЛРБ организира срещи и с евродепутатите Андрей Ковачев (ЕНП), който е заместник-член на Комисията по земеделие и развиване на селските региони, и Иво Христов ( " Социалисти и демократи " ) - заместник-член на същата комисия, а също и на комисията по рибно стопанство.

Вечерта на 10 септември, по покана на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, инж. Василев посети галерия, отдадена на 140-та годишнина от приемането на Търновската конституция и началото на българския парламентаризъм, която бе открита в постройката на Европейския парламент в наличието на ръководителя му Давид Сасоли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР