Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат

...
Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат
Коментари Харесай

Атанасова след срещата с Радев: Кризите не могат да протакат конституционните процеси

Кризите, пред които е изправена България, не могат да протакат конституционни процедури. Именно на това обърнахме внимание на президента и вицепрезидента. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред публицисти след срещата при президента, която продължи към час.

" Разговорът ни с президента беше по няколко тематики. Първата е да потвърдим нашата позиция във връзка с бързината, с която считаме, че следва да се работи в идната конституционна процедура по връчване на втори мандат. Убедени сме, че това ще даде опция оптимално бързо да се сформира държавно управление от партиите, които са декларирали такава подготвеност ", съобщи Атанасова.

От ГЕРБ/СДС приканиха президента Румен Радев да задейства с по-голяма експедитивност конституционната процедура за връчване на мандат за държавно управление.

" Считаме, че ме доста по-добре да се премине към връчването на втори и трети мандат и в случай че се сформира държавно управление, точно зад него да застане парламентарно болшинство, което да носи отговорност както за актуализацията на бюджета и ръководство на рецесии, по този начин и за подготовка на идващ бюджет за 2022 година ", добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ/СДС.

Атанасова още веднъж подсети, че от обединението ще върнат незабавно мандата на Радев, когато го получат.

" Няма да употребяваме конституционния период за съвещания и единодушие в Народното събрание. Следва президентът да реши по кое време да пристъпи към тази конституционна процедура ", сподели още Атанасова.

" Говорихме и за тематиките, които и през вчерашния ден се обсъждаха на КСНС. Становището на парламентарно показаните групи е, че мястото за разискване на актуализацията на бюджета е в Народното събрание и тази актуализация не може да бъде обвързана с изискването връчване на втори мандат или съвещания с парламентарните групи ", добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР