Кризите и решенията след изборите, Русия или ЕС, цената на

...
Кризите и решенията след изборите, Русия или ЕС, цената на
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Позицията на „Левицата“ за премахването на Паметника на Съветската армия е ясна и категорична

Кризите и решенията след изборите, Русия или Европейски Съюз, цената на живота - тези тематики разясниха в предаването „ Тази неделя " Георги Кадиев от „ Левицата ", Станимир Илчев от Национална движение „Симеон Втори" и Петър Москов от КОД.

Георги Кадиев съобщи, че позицията на „ Левицата " за премахването на Паметника на Съветската войска е ясна и безапелационна. Повдигането на тематиката за следващ път е поради изборите, съобщи той. „ Паметникът на Съветската войска е знак на паметта на това, което се е случило по време на Втората международна война, знак на една войска, която е дала 13 млн. жертви и страна, която е дала 27 млн. жертви. Неговото място е там, където е ", безапелационен бе той.

Станимир Илчев се разгласи за пренасяне на паметника. „ Крайно недопустимо е тъкмо в разгара на предизборната акция на българите да се устройва едно на ниска цена представление. Вижте поляризацията, което стана за броени часове, какво обслужва тя двата блока не левите и на десните. Едните ще бъдат бранители на правдата и мъченици, а другите ще бъдат нахални агресори по отношение на културното завещание ", разяснява той.

Петър Москов от своя страна бе безапелационен, че мястото на паметника не е в центъра на София. „ И не тъй като няма културна и историческа стойност, а тъй като той е знак на подчинението, на зависимостта ни от предишното. Докато не се отървем от зависимостите си в предишното, то няма по какъв начин да приказваме за бъдещето. Ние инициирахме подписка и направихме фондация, с цел да има монумент на всички български починали герои ", сподели той.

Кадиев съобщи, че коалиция „ Левицата " има евроатлантическа ориентировка и няма спор във връзка с участието на страната ни в Европейски Съюз и НАТО. Влизането ни в еврозоната обаче би трябвало да е тогава, когато България е подготвена. „ Т.е. има приходи, които са най-малко на 80% от европейските, а сега са на 52%. Едно незабавно влизане в този момент и незабавно по-скоро ще има негативи, в сравнение с позитиви ", счита той.

Станимир Илчев съобщи, че България е в Европейски Съюз и в НАТО и точно Национална движение „Симеон Втори" е причина за това.

Петър Москов разяснява, че евроатлантическите полезности значат крепко пазарно общество, външна и вътрешна национална сигурност и разбиране на живота като най-висша полезност. „ Християнските полезности върху, които е построена европейската цивилизация, са европейските полезности ", добави той.

Георги Кадиев счита, че резултати в преодоляване на инфлацията могат да бъдат реализирани само посредством законови ограничения и промени в работата на контролните институции, които се избират от Народното събрание. „ Това са таван на надценката на питателните артикули, закон за облагане на свръхпечалбата в браншове, които има някакъв тип картелизиране - банков, храни, телекомуникационен ", даде образец той.

За законодателни ограничения се разгласи и Станимир Илчев като уточни, че страната ни няма Закон за търговията. „ Спекулата би трябвало да получи законодателна норма и да бъде кодифицирана. Ние не работим с естествен бюджет. Новото Народно заседание би трябвало форсирано да създаде бюджет. Трябва да се обмисли доста добре дефицитът ", съобщи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР