Кризисният щаб във Видин обяви бедствена ситуация в общината, заради

...
Кризисният щаб във Видин обяви бедствена ситуация в общината, заради
Коментари Харесай

Видин обяви бедствено положение

Кризисният щаб във Видин разгласи бедствена обстановка в общината, поради снегонавявания и усложнена пътна конюнктура.
Във връзка със обстановката след изобилния снеговалеж и мощен вятър тази нощ, кметът на Видин Огнян Ценков свика съвещание на Общинския щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия, в частта „ Снегонавявания и обледявания “. Според информацията от 7.30 ч. тази заран техниката на компаниите, които почистват обитаемоте места, е почнала работа в 4 часа. Пътят до обитаемоте места Бела Рада, Гомотарци, гр. Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят сред Гомотарци и Покрайна, е затворен. Продължават напъните за обезпечаване на достъпа до тях, след което неотложно ще стартира снегопочистването вътре в селищата.
Огнян Ценков сподели, че в град Видин са изчистени главните артерии, почиства се в кварталите, както и пешеходните зони. Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора. Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за краткотрайно настаняване има 9 лица, има подготвеност за приемане на още хора при потребност. В Областния съвет на БЧК е налице запас за обезпечаване на артикули и принадлежности за към 100 души.
Проблем е зародил в главната помпена станция при с. Сланотрън, където няма електричество от 14.00 ч. през вчерашния ден. Той ще бъде отхвърлен в незабавен порядък. Работят 5 отводнителни станции и 1 пункт на територията на Общината. Продължава действието на първия стадий „ Повишено внимание “ по отношение на равнището на река Дунав. Към момента водният дирек при Видин е 749 см и спада.
Общинският щаб ще заседава още веднъж в 14.00 ч. през днешния ден и при нужда – в 17.00 ч. Обстановката се следи непрестанно, координацията сред институциите е непрекъсната, поставят се всички старания за превъзмогване на следствията от тежката зимна конюнктура.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР