Кризисният щаб в София ще бъде тестван днес със симулация

...
Кризисният щаб в София ще бъде тестван днес със симулация
Коментари Харесай

Земетресение от 6 по Рихтер ще симулират в София

Кризисният щаб в София ще бъде тестван през днешния ден със симулация на земетресение от 6 степен по Рихтер, оповестява Stolica.bg.

Щабът ще бъде управляван от кметът Йорданка Фандъкова.

Трусът няма да е действителен, а компютърна симулация, с която ще се тестват реакциите на спешния щаб на Столичната община за дейности при сходни изключителни обстановки.

Симулацията на мощния трус ще провокира съществени опустошения в регионите “Овча купел”, “Искър”, “Панчарево” и “Витоша”. В учението, което общината ще организира с Военна академия, ще вземат участие пожарна, полиция, “Бърза помощ”, представители на комуналните сдружения и други То ще стартира през днешния ден и ще продължи два дни.

Ще се употребяват военните системи Jcats и Sitaware. Именно тези системи ще зададат какъв брой ще са развалените здания, ранените и всички останали последици от мощния трус, с които би трябвало да се оправи щаба. Столицата първа прави сходно проиграване на проекта си за спешни обстановки. По този метод ясно ще се видят минусите, с цел да може в следствие проектът да се актуализира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР