Кризисният щаб на община Карлово приема сигнали за щети и

...
Кризисният щаб на община Карлово приема сигнали за щети и
Коментари Харесай

Обявиха неучебен ден за децата от Клисура заради стихията

Кризисният щаб на община Карлово приема сигнали за вреди и прави всичко допустимо за тяхното бързо премахване. Бурният вятър, с напорни рискови пулсации и пориви, нанася голям брой материални вреди на територията на цялата Карловска община.  Два екипа от общинска администрация и екип на районна работа Пожарна и спешна сигурност и отбрана на популацията (РС „ ПБЗН “) Карлово работят от сутринта и организират незабавни избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи.

На незабавните телефони при оперативните дежурни на община Карлово - 0335/54 555, GSM 0896 686 704, са получени голям брой сигнали за изкоренени дървета, нанесени вреди на МПС-та, паднали клони, билбордове и електрически кабели.

Електрозахранването в с. Левски, с. Иганово и кв. Сушица все още е възобновено. Поддържа се непрекъсната връзка с всички експлоатационни сдружения, както и с районен съд „ ПБЗН “ Карлово и районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Карлово за оперативна координация и оптимално бързи дейности при премахване на вредите, нанесени от бурния вятър.

Покривът на стола на СУ „ Христо Проданов “ в гр. Карлово е отвеян от мощния вятър и учебното заведение работи с понижени часове. Отнесен е и покривът на здравната работа в с. Васил Левски.

Със заповед № 41 от 18.01.2018 година на кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, съгласувана с Регионална ръководство на образованието (РУО) Пловдив, е разгласен неучебен ден за учебните заведения в гр. Клисура.

Общинският щаб и персонално кметът доктор Емил Кабаиванов изричат голямата си признателност към екипите на районен съд „ ПБЗН “ Карлово и EVN, за бързата им реакция по премахване на множеството вреди.

По информация на районен съд „ ПБЗН “ Карлово мощният вятър ще намалее към 16.00 часа, дотогава община Карлово прикани жителите да излизат от домовете си единствено при незабавни и неотложни потребности.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР