Кризисният щаб борба с инфекциозните болести на Сърбия предложи въвеждането

...
Кризисният щаб борба с инфекциозните болести на Сърбия предложи въвеждането
Коментари Харесай

Сърбия развъртя секирата - хиляди българи остават без плескавица, вешалица и ущипци за ЧНГ

Кризисният щаб битка с инфекциозните заболявания на Сърбия предложи въвеждането на наложителен PCR тест за влизане на непознати жители в страната от 20 декември.

Според последните данни на сръбското министерство на опазването на здравето, от началото на пандемията са се разболели 271 364 жители.

Общият брой на умрелите от пандемията е 2380 души. Властите са изключително загрижени от броя на приетите в болница - 8 842 души, 334 от които са на апарати за механична вентилация.

Очакваше се на срещата в понеделник да се вземе решение по отношение на условието за PCR тест или ограничения за изолираност за влизащите в страната от чужбина, както и въвеждането на комендантски час.

"Всички задгранични жители ще се нуждаят от PCR тест, не по-стар от 48 часа, с цел да влязат в Сърбия от 20 декември, най-вероятно до 10 януари ", съобщи министърът на труда и обществената отбрана Дария Кишич-Тепавчевич на брифинг.

Сръбските жители ще могат да влязат без тест, само че при самоизолация или тествани при идване. Решението би трябвало да бъде утвърдено от кабинета.

В Сърбия на 4 декември влязоха в действие предходни ограничения за битка с ковид.

Според решението на сръбското държавно управление от 17.00 в петък до 05.00 часа в понеделник салони за хубост и фризьорски салони, фитнес центрове и фитнес зали, спа центрове и басейни са затворени в цялата страна.

Изключение вършат точките за даване на услуги – ремонти на облекла, обувки и екипировка, където не се изисква наличието на клиенти, те работят и в събота.

Културните институции - театри, кина, музеи и галерии - са отворени всеки ден до 17 часа, в това число през почивните дни.

Аптеките, бензиностанциите и службите за доставка на храна могат да работят непрекъснато. Хранителните магазини са отворени до 21.00. Пазарите не престават да работят в делничните дни, както нормално, в почивните дни - от 6.00 до 15.00.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР