Кризисните центрове за хора без подслон отвориха врати. В тях

...
Кризисните центрове за хора без подслон отвориха врати. В тях
Коментари Харесай

Кризисните центрове за бездомни вече отвориха врати

Кризисните центрове за хора без заслон отвориха порти. В тях са настанени най-вече мъже, множеството възрастни и все още безработни. Всеки от тях има своята персонална история, а общото посред им е неналичието на дом, оповестява NOVA.
Преди 12 години Борис остава на улицата. От предходната година прекарва най-студените месеци в спешния център в София. Казва, че към този момент се е примирал със ориста си. Не проси. За да изкара пари, свири на акордеон или пее. В живота си може да се похвали с 30-годишна кариера и три огромни деца.
Борис обаче не е единственият със семейство, озовал се в центъра. Когато някой стигне дотук, обществените служащи вършат опит да се свържат с околните му.
„ Не мога да кажа че околните им са учудени, когато схванат, че са в спешен център. Успявали сме да върнем хората при фамилията им, само че това са единични случаи”, сподели Минка Йовчев. Понякога и връщането на работа е съвсем невероятно. „ За тези 12 години търсих работа, само че ми споделят, че няма”, добавя Борис.
Галина Малчева е в центъра, с цел да остави подаяние. Казва, че постоянно се пробва да помогне с работа на останалите без дом. Понякога съумява да откри работодатели, които търсят такива хора.
Капацитетът на спешния център в София е 170 места. Още от първия ден заетите кревати са били 60. Всеки ден, с рухването на температурите, броят на нуждаещите се от топлота, се усилва.
Ако видите човек, който се нуждае от заслон, може да подадете сигнал на телефон 112 или да се свържете непосредствено с спешния център.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР