Кризисна трапезария на БЧК заработи в Русе, като предоставя храна

...
Кризисна трапезария на БЧК заработи в Русе, като предоставя храна
Коментари Харесай

Кризисна трапезария на БЧК в Русе помага на хора без дом

Кризисна столова на БЧК проработи в Русе, като дава храна на повече от 40 бездомни, заяви шефът на регионалната червенокръстка организация в крайдунавския град Антоанета Ябанозова.

Заради пандемията общественото заведение, което оказва помощ на бездомните повече от 10 години, не работи по общоприетия метод. Хората с нелека орис получават седмични хранителни пакети - самун и консерви. Има организация и всеки ден идват по лист, с цел да няма скупчване.

Бездомните получават еднократно също топла чорба, чай и сандвичи. " За ноември и декември получаваме финансиране от нашето национално управление. За януари и февруари идната година ще разчитаме на донори. Всеки, който има предпочитание, може да помогне. Не е наложително да е с финансови средства. Може и хранителни артикули ", сподели Ябанозова.

68-годишният Христо Пенчев разчита от седем години на питателните помощи на БЧК. Той споделя, че спи във вила в лозята, оказва помощ на приятел-инвалид.  " Много съм удовлетворен от трапезарията, тъй като през зимата е мъчно. Пробвал съм да диря друга работа, само че и аз съм неработоспособен ", изяснява Пенчев.

Ябанозова изяснява, че през предходната година организирали акция за имунизиране измежду бездомните , като деветима души се имунизирали.

Кризисната столова ще бъде отворена до края на февруари идната година.

Ябанозова разяснява, че по данни на БЧК в Русе има повече от 100 бездомни. Част от тях имат дом, само че са скитащи и живеят в тежки условия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР