Кризисна ситуация с блокирани туристи в хижа край Асеновград завърши

...
Кризисна ситуация с блокирани туристи в хижа край Асеновград завърши
Коментари Харесай

Блокирани от снега в Родопите туристи бяха спасени от доброволци

Кризисна обстановка с блокирани туристи в хижа край Асеновград приключи с благополучен край. Няколко възрастни и дете бяха избавени чрез акция на повече от 25 доброволци. Хората бяха блокирани в хижа " Академик ", ситуирана над село Храбрино.

Те се качили в планината още през миналата сряда, когато времето е било уместно за туризъм. Оказало се обаче, че на идващия ден изобилен снеговалеж прекъснал връзката сред хижата и останалия свят, като затрупал пътя, който станал непристъпен. Снежната завивка достигнала 50-60 сантиметра. А по пътя имало голям брой паднали дървета.

" Те бяха действителният проблем, който стана причина 4 дни в хижата да има хора и малко дете, които не могат да слязат ", изясняват доброволците. Така, на 5-тия ден, в неделя, другари и познати се организирали буквално за една нощ. Били обезпечени високо проходими коли и хора с моторни резачки. Включили се и такива, които помагали на резачите да почистват дърветата от пътя и да ги оставят настрана. Само за няколко часа пътят бил разчистен и пристъпен. Бедстващите са се прибрали у дома живи и здрави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР