Кризисен център за целия Балкански полуостров с адрес у нас

...
Кризисен център за целия Балкански полуостров с адрес у нас
Коментари Харесай

БЧК и Турският Червен полумесец създадоха съвместен бедствен резерв

Кризисен център за целия Балкански полуостров с адрес у нас сътвориха през днешния ден от Българския Червен кръст и Турския Червен полумесец. Целта - на едно място да има движимости от първа нужда, които да бъдат изпращани неотложно при всевъзможни бедствия.

Да бъдем в подготвеност да оказваме помощ - бързо и съответно - без значение кой и къде е потърпевш, без значение от народността и религията - това желаят да реализират двете филантропични организации от България и Турция. Няколко ТИР-а с палатки, матраци, радиатори, вълнени одеала и санитарни пакети на стойност над 300 000 евро дойдоха у нас през днешния ден.
учен Христо Григоров, ръководител на БЧК: Недай си Боже, в случай че някъде стане злополучие, повреда или земетресение - тази помощ, която е тук и която ще бъде в този катастрофален склад особено за тази цел, незабавно ще тръгне, тъй като ние знаем, че човешкият живот - това са минути след бедствието и би трябвало да се помогне. доктор Керем Кънък, президент на Турския Червен полумесец: БЧК и Турският червен полумесец работят взаимно за подобряването на сигурността на двата народа при бедствия и повреди.Когато има потребност от помощ - при бедствия - тогава националността няма значение. Българският червен кръст е доста напред в това отношение.
Сътрудничеството няма да завърши до тук. Учебната база у нас ще може да се употребява за потребностите на целия Балкански полуостров. Обмяна на опит - това следва. У нас ще образоваме доброволци от Турския червен полумесец за планински и водни спасители - в тази област сме най-хубави. Ние пък ще получаваме знания от тях при работата с бежанците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР