Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря

Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря ...

Днес в Асеновград отваря врати пункт за събиране на дрехи за нуждаещи се.

Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря врати в Асеновград от днес (08.04.19 г.). Инициативата за стартиране на акция за събиране на дрехи и текстилни продукти от населението е на Българския Червен кръст. Гражданите, които желаят да предадат непотребни дрехи, могат да го направят в приемната, разположена на улица „Изложение“ №11 в Асеновград, всеки работен ден от 09:00 ч. до 15:00 ч. без обедна почивка.
Няма значение от вида (дали зимни, летни, или други) и размера на облеклата. Изискване е дрехите да бъдат чисти, поставени в найлонови торби и да са добре затворени. Друго условие към дарените текстилни изделия, като завеси, завивки, чанти, колани, облекла и други, е да бъдат в годно за употреба състояние. С тях ще бъде създаден кризисен резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия, аварии и кризи и ще се извършва целево даряване на дрехи на хора в нужда.
"В Асеновград липсват контейнери за дрехи и понеже сега пролетно хората чистят гардеробите си, вместо да се чудят какво да ги правят или да ги изхвърлят, предлагаме този вариант", обясни за Actualno.com Веселка Славчева - представител на клона на БЧК в града. Акцията за събиране на нови и употребявани дрехи ще продължи до 30.04.19 г., след което събраните материали ще бъдат извозени до БЧК Пловдив.

Източник: actualno.com