Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря

...
Кризисен пункт за събиране на облекла за нуждаещи се отваря
Коментари Харесай

Днес в Асеновград отваря врати пункт за събиране на дрехи за нуждаещи се

Кризисен пункт за събиране на дрехи за нуждаещи се отваря порти в Асеновград от през днешния ден (08.04.19 г.). Инициативата за пускане на акция за събиране на облекла и текстилни артикули от популацията е на Българския Червен кръст. Гражданите, които желаят да предадат непотребни облекла, могат да го създадат в приемната, ситуирана на улица „ Изложение “ №11 в Асеновград, всеки работен ден от 09:00 ч. до 15:00 ч. без обедна отмора.
Няма значение от типа (дали зимни, летни, или други) и размера на облеклата. Изискване е облеклата да бъдат чисти, сложени в найлонови торби и да са добре затворени. Друго изискване към дарените текстилни произведения, като пердета, завивки, чанти, колани, дрехи и други, е да бъдат в годно за приложимост положение. С тях ще бъде основан спешен запас за подкрепяне от БЧК на потърпевши при бедствия, повреди и рецесии и ще се прави целево даряване на облекла на хора в потребност.
" В Асеновград липсват контейнери за облекла и тъй като в този момент пролетно хората чистят дрешниците си, вместо да се чудят какво да ги вършат или да ги изхвърлят, предлагаме този вид ", изясни за Actualno.com Веселка Славчева - представител на клона на БЧК в града. Акцията за събиране на нови и използвани облекла ще продължи до 30.04.19 година, след което събраните материали ще бъдат извозени до БЧК Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР