Кризата в туристическата индустрия, причинена от пандемията на коронавирус, доведе

...
Кризата в туристическата индустрия, причинена от пандемията на коронавирус, доведе
Коментари Харесай

Златните паспорти на Карибите поевтиняха

Кризата в туристическата промишленост, породена от пандемията на ковид, докара до срив и в цената на така наречен златни паспорти, издавани в страни от Карибския район. Властите на страните и териториите в района вкараха невиждани понижения на поданството против вложения до края на годината, оповестява Bloomberg, базирайки се на Лес Хан, началник на отдела за държавни вложения в Сейнт Китс и Невис.

Страната му беше подготвена да даде поданство на четиричленно семейство за 150 000 $, вложени във фонд за стабилно развиване. Преди рецесията тази сума стартираше от 195 хиляди $.

Според Хан, в прилежащите Доминиканска република, Гренада, на островите Антигуа и Барбуда, паспорт може да бъде закупен още по-евтино - за вложения в размер на 100 хиляди $.

Паспортите, издавани от Сейнт Китс и Невис се назовават златни, тъй като обезпечават опция за безвизово влизане допълнително от 100 страни по света. Държавите бяха едни от първите, които започнаха да дават поданство през 80-те години в подмяна на огромни вложения.

В момента огромен интерес към закупуването на паспорти, демонстрират заможни хора от Китай и Близкия изток. Настоящата стратегия започва през 2015 година като в нейните рамки, паспорти са получили към 700 души. В същото време процедурата притегли вниманието на американските управляващи, които показаха неодобрение от съдействие с ирански жители. От този миг островните страни започнаха да отхвърля молби на иранци и поданици на Афганистан.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР