„Кризата в Перник отвори очите на всички. Аз не мисля,

...
„Кризата в Перник отвори очите на всички. Аз не мисля,
Коментари Харесай

Емил Караниколов: Кризата в Перник отвори очите на всички


„ Кризата в Перник отвори очите на всички. Аз не мисля, че сега може да се случи нещо сходно, тъй като обществото към този момент е извънредно отрицателно и следи тези процеси. Не бихме си разрешили с наши дейности да увредим други градове. Трябва да създадем всичко допустимо язовир „ Студена” да възвърне силите си”. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в „ Здравей, България” по Нова тв.

„ В момента, каквото и да вършим, това не се получава. Язовирът е с сериозно равнище. Разчитам на природата и имам вяра, че тя ще го напълни”, сподели още той.

„ Това, което успяхме да създадем с язовира, е да понижим разноските, които бяха към 8 см на денонощие. Сега са към 5,5 см. Очакваме обаче, че ще има захлаждане, което води до това дебитът, който влиза в язовира, да е по-малък”, уточни Караниколов.

По думите му единственият метод „ Студена” да си възвърне силата е за избран интервал да не се взима вода оттова.

„ През това време ние ще предприемем дейности за разчистване на „ гъбата” (земната маса, която просмуква влизащата вода). Към момента обаче не можем. Всички експерти и от локалното ВиК споделят, че в случай че предприемем такива дейности, без значение дали ще го чистим или ще го трамбоваме, това би означавало замърсяване на водата и неспособност тя да се употребява за питейно-битови нужди”, изясни Емил Караниколов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР