Кризата, в която се намираме и състоянието на Въоръжените сили

...
Кризата, в която се намираме и състоянието на Въоръжените сили
Коментари Харесай

Заков: Въоръжените ни сили повече не могат да са жертва на политическа нецелесъобразност


" Кризата, в която се намираме и положението на Въоръжените сили повече не могат да са жертва на политическа нецелесъобразност. Време за взимане на държавнически реения, те не всеки път са известни, само че е времето за държавнически решения ".

Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков, който показа екипа си.

" Имаме потребност от боеспособна войска, която може да ни отбрани, от войска – горделивост за обществото и военнослужещите. Имаме нужда да запълним нови военноспособности. Това значи обаче съществени разноски, които българските жители би трябвало да отделим. За да можем да желаяме обаче тези средства от жителите, би трябвало да подсигуряваме първо, че те ще бъдат изхарчени за същински качества и че ще бъдат изхарчени по натурален метод ", съобщи Заков.

По думите му ще бъдат употребявани опциите и съдействието на НАТО и Европейски Съюз.

" Единственият вид армията ни да е боеспособна в кратковременен и дълготраен проект е да работим с сътрудниците ни от НАТО и Европейски Съюз. Основната ни цел е войска, въоръжени сили, които да могат да дават и употребяват целия набор от качества във всички области ", добави военният министър.

" Всяка страна, която жертва на военна експанзия, има право да се отбрани и да бъде подкрепена. Вторият детайл е с какво може да бъде подкрепена. Министърът на защитата не може самичък да подарява или изпраща каквото и да е. Трябва да сме наясно какво можем да предоставим. Българските Водоснабдителна система изпитват изострен дефицит от защитни сили, съоръжение. Това са големи средства ", разясни военният министър.

Ето и част от екипа на министър Заков:
  • Йордан Божилов - зам.-министър на защитата, анализатор по тематиката сигурност и отбрана;
  • Александър Петков - зам.-министър, част от кабинетите през предходната година;
  • Антоанета Лозенска - шеф на кабинета, правист с богат опит в администрацията, работила е в областта на електронните медии;
  • адм. Емил Ефтимов - шеф на защитата.

" Има и още съветници, към момента се попълня екипът ", посочи Драгомир Заков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР