Кризата в Ирак, създаването на терористичната организация Ислямска държава, както

...
Кризата в Ирак, създаването на терористичната организация Ислямска държава, както
Коментари Харесай

Иран: От Ислямска държава“ до войната в Украйна – за всичко са виновни САЩ

Кризата в Ирак, основаването на терористичната организация " Ислямска страна ", както и спорът в Украйна са резултат от политиката на Съединени американски щати. Това съобщи секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани, представен от ТАСС.

" Мирът, стабилността и напредъкът в Афганистан са наш приоритет, приоритет на всички, които седят към тази маса. Ние имаме вяра и изхождаме от обстоятелството, че наличието на Съединените щати дестабилизира района. Афганистан удостоверява това. Събитията в Ирак, основаването на " Ислямска страна " в Левант, както и събитията в Украйна се случиха вследствие на арогантните дейности от страна на Съединените щати. Народът на Украйна стана жертва на задачите на Съединени американски щати ", акцентира той по време на петата многостранна среща на представители по въпросите на сигурността, отдадена на Афганистан.

Според Шамхани с политиките на Съединени американски щати дестабилизират обстановката в разнообразни райони по света.
 Иран предложи Съединени американски щати да не се смятат повече за недосегаеми
Иран предложи Съединени американски щати да не се смятат повече за недосегаеми

Според Хаменей, времената са се трансформирали и врагът към този момент не е тази мощ, която в миналото е бил

" Навсякъде, където участват Западът и Съединените щати, има, несъмнено, неустойчивост и гори пламъкът на войната, до момента в който там, където има съдействие сред районните страни, ще има мир, успокоение и сигурност ", уточни той.

В прорез с едностранните наказания на Съединени американски щати, Иран, по думи на Шамхани, изпраща помощ на афганистанския народ и настанява огромен брой афганистанци на своя територия. Той съобщи, че с общи старания е допустимо да се окаже помощ за определяне на мир и непоклатимост в Афганистан.

Днес в Москва се организира петата среща на секретарите на националните препоръки от страните от Централна Азия, Пакистан, Индия и Китай за Афганистан. Четвъртият кръг от многостранните съвещания за Афганистан се организира в Душанбе през май 2022 година, а третият кръг се състоя в Ню Делхи през ноември 2021 година
 Между Путин и Запада – арабските страни за войната в Европа
Между Путин и Запада – арабските страни за войната в Европа

Войната в Украйна придаде геополитическа тежест на районните сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР