Кризата в Боливия се задълбочава. Въпреки оставката на президента Ево

...
Кризата в Боливия се задълбочава. Въпреки оставката на президента Ево
Коментари Харесай

Опашки за храна в Боливия

Кризата в Боливия се задълбочава. Въпреки оставката на президента Ево Моралес и заминаването му за Мексико, негови поддръжници не престават да блокират съществени пътища като по този метод стопират доставките на храна за жителите на административната столица и другите по-големи градове на страната.

Опашки в Ла Пас за пилешко месо, яйца и гориво за готвене. До града не могат да доближат доставки от първа нужда, защото поддръжниците на отдръпналия се президент Ево Моралес са блокирали автомагистралите.
" Никой не може да премине! Магистралите са затворени. Нашите сътрудници са мобилизирани до момента в който Анес не се отдръпна ".
По разпореждане на краткотрайния президент Янине Анес е основан въздушен мост до Ла Пас, тъй като единствено самолетите могат да преодолеят барикадите. Властите възнамеряват да приложат същата мярка и за други отцепени градове.
" Нямаме храна. Дори да имаш пари, не можеш да купиш нищо. В магазините се записваме с имената и телефоните си, с цел да ни се обадят. Цените се подвигат и това не е добре за доста хора. Какво да кажем на децата, когато са гладни - няма да ядете... "
Боливия изпадна в политическа рецесия след изборите на 20 октомври, извоювани от Ево Моралес. Той обаче беше заставен да се отдръпна поради подозрения за операция на вота и последвали бурни митинги.

Временно изпълняващ длъжността президент стана Янине Анес, която до тогава беше заместник-председател на Сената. Тя би трябвало да провежда нови избори.

Организация на обединените нации изрази безпокойствие поради многочислените жертви при митингите в Боливия. До момента те са минимум 23-ма души, а над 700 са ранени.

Пратеникът на Организация на обединените нации Жан Арно се е срещнал с Янине Анес в опит да се откри път за извеждане на страната от рецесията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР