Кризата в Близкия изток трябва да бъде разрешена чрез дипломатически

...
Кризата в Близкия изток трябва да бъде разрешена чрез дипломатически
Коментари Харесай

Съветът за сигурност при президента: Кризата в Близкия изток трябва да се реши с дипломация

Кризата в Близкия изток би трябвало да бъде позволена посредством дипломатически средства, като има нужда от незабавна деескалация на напрежението. Това е националната позиция на България, към която участниците в Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев се сплоти през днешния ден, откакто в сряда Иран изстреля над двадесет балистични ракети против военни бази в Ирак, където са ситуирани американски военни.

" Службите за сигурност в България ще реализират непрекъснат мониторинг на обстановката и ще проучват всички процеси, които имат капацитет да генерират опасности и закани за националната сигурност. При смяна на ситуацията да се подхващат нужните ограничения за отбрана на популацията и обектите от сериозната инфраструктура ", се показва още в позицията, заяви президентът. На изказването участваха всички участници в съвещанието.

Министерството на външните работи ще би трябвало да поддържа потенциал за непрекъснат контакт с българските жители, намиращи се в зоните на напрежение, като при нужда да актуализира създадените рекомендации за гарантиране на тяхната сигурност. А Министерство на защитата - да предприеме нужните ограничения за обезпечаване на сигурността на българските военнослужещи, участващи в задачи и интервенции зад граница.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР