Кризата в БДЖ с подвижния състав се задълбочава. Заради доставени

...
Кризата в БДЖ с подвижния състав се задълбочава. Заради доставени
Коментари Харесай

БДЖ съвсем го закъса: Ползва сръбски вагони за пътнически влак до София

Кризата в БДЖ с преносимия състав се задълбочава. Заради доставени некачествени елементи за ремонт на локомотивите, единствената теснолинейка у нас от месеци вместо по релси, се движи по асфалт и влакчетата са качени на рейсове, написа ПИК.

Напълно откъснати от света остават селцата към гара Цветино, където няма пътища и хората разчитат единствено и само на влака.

Криза има и във вагонния парк на родното жп. Въпреки плановите поправки на другите серии вагони, доста от влаковете се движат с понижени сформира, от което пък страдат пасажерите. Така да вземем за пример бързите влакове Пловдив - Варна - Пловдив (8631/8632) се движат с два второкласни и един първокачествен вагон, които са прекомерно незадоволителни да поберат всички пасажери и доста от тях пътуват прави в коридорите, които пък са задръстени от чанти и куфари.

Аналогична е и обстановката по второстепенните линии. Там пътническите тренове се търкалят с един вагон.

Тази заран обаче рецесията в БДЖ удари дъното. Поради липса на вагони, пътническият трен 10203 Драгоман - София е бил с два сръбски вагона, които другояче пътуват в състава на интернационалния трен 1490, демонстрират фотосите на Александър Ковачев, качени в една от многочислените жп групи във Facebook.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР