Кризата в Барселона се задълбочи още повече, след като шестима

...
Кризата в Барселона се задълбочи още повече, след като шестима
Коментари Харесай

„Игра на тронове” в „Барселона” – шестима директори напуснаха

Кризата в " Барселона " се задълбочи още повече, откакто шестима членове на борда на шефовете напуснаха по едно и също време. Сред подалите оставки са двама от четиримата вицепрезиденти на клуба Емили Русо и Енрике Томбас. Общо 7 вицепрезиденти на каталунския клуб напуснаха от 2015 година насам, когато президентът Хосеп Мария Бартомеу беше преназначен на поста. Причината за оставките на шестимата шефове в този момент са неправилният метод, по който се управлява клубът и голямата неизясненост към бъдещето на „ блаугранас” след рецесията, породена от ковид. Новината пристигна в четвъртък (9 април), минути преди среднощ.

Оставките им се удостоверяват от остро писмо, адресирано до президента на клуба Бартомеу, оповестено първо в „ Ла Вангардиа”.

„ Стигнахме дотук, откакто се оказахме възпрепятствани да променим критерия, по който се ръководи клубът в светлината на съществени провокации в бъдеще, изключително поради новия сюжета след края на пандемията от ковид.”, се споделя в писмото.

Оставките идват и след месеци на вътрешни борби в клуба. Източник на ESPN споделя, че процесът на работа по високите етажи на Камп Ноу приличана на сериала „ Игра на тронове” – всеки се усеща, като че ли е на война за президентския пост преди идните избори идващото лято. Двата мандата на Бартомеу изтекоха, по тази причина сигурно „ Барселона” ще избере ново име за най-високия пост в клуба.

В писмото си шестимата членове на борда приканват също изборите да се проведат при първия комфортен миг, „ в който събитията го разрешават, с цел да може бъдещето на клуба да бъде подсигурено по най-хубавия вероятен метод в най-скоро време”.

Напрежението на върха „ къкреше” постепенно и последователно, само че нещата ескалираха, откакто беше разкрито, че Бартомеу е наел PR организация да почисти неговия имидж посредством обществените мрежи, като в това време дискредитира някои от звездите на клуба, част от управлението и митове – всички тези, които дръзнат да са против него, настояват испанските медии. Скандалът е прочут като „ Барсагейт”.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР