Кризата трябва да ни даде повече решителност да направим някои

...
Кризата трябва да ни даде повече решителност да направим някои
Коментари Харесай

Сега е моментът Европа да научи някои уроци и да се промени, призова евродепутатката Ева Майдел

Кризата би трябвало да ни даде повече увереност да създадем някои стратегически промени в Европа. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на изключително виртуално съвещание на Европейския парламент. Според нея това е моментът Европа да научи някои значими уроци и да се промени. „ След като се погрижим да има координирана реакция на хуманирната рецесия - снабдяването и превозването на медицински и хранителни артикули и поддръжка за бизнеса, е значимо да помислим накъде отиваме отсам нататък”, сподели Майдел.

„ Трябва да създадем своя разбор от това, което ни се случва и да помислим за аргументите да се намираме в тази филантропична обстановка, която сложи на тестване нашите здравни системи и блокира стопанската система ни”, съобщи тя. Според Майдел Европейски Съюз би трябвало да си сложи за цел стратегическата си самостоятелност във значими браншове като опазване на здравето, сигурност, енергетика, тъй като при спешни или обострени политически обстановки сме уязвими и подвластни от доставки от трети страни, които не постоянно са доброжелатели. Възможни ограничения са връщането на някои сериозни индустриални производства в Европа, установяване на общи здравни стандарти и потенциали за медикаменти, първични материали и инсталация.

“Време е да покажем, че можем да действаме бързо и уверено. Затова през днешния ден ще приемем текстове, които разрешават на страните от Европейски Съюз да могат да употребяват изключително 37 милиарда евро от кохезионните фондове за битка с последствията от рецесията, ще се гласоподава и опция Фондът за взаимност на Европейски Съюз да може да бъде употребен при рецесии, свързани с публичното здраве, “ добави евродепутатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР