Кризата ще удари най-силно в първите месецa на следващата година,

...
Кризата ще удари най-силно в първите месецa на следващата година,
Коментари Харесай

Експерт предупреди кога ефектът от коронакризата ще се усети най-силно

 Кризата ще удари най-силно в първите месецa на идната година, когато спестяванията са свършили, а зимата е в разгара си. До края на 2020-та не се чака финансов провал, в случай че ограниченията по отношение на ковид не бъдат доста затегнати. Това предвижда специалистът Мартин Миланов от Tavex.

През последните няколко месеца българинът понижи фрапантно своите разноски във всяка една посока. Сред на най-тежко потърпевшите браншове е туризмът, който въпреки всичко съумя да навакса част от загубите си през август, когато българите избраха България пред обичайните задгранични дестинаци. Въпреки това, отрицателният резултат от свитото ползване е забележим - над 150 обменни бюра в летните ни курорти са затворили порти, поради филантропичната рецесия.

Пандемията с COVID-19 се отрази доста и на търговията на дребно, изключително на скъпи артикули за дома, бяла и черна техника. Все отново, “Българинът осъзна, че има доста неща, без които не може ", добавя Миланов. При вложенията в недвижими парцели и коли да вземем за пример, спадът не е толкоз огромен, само че това се дължи на обстоятелството, че същинската рецесия към момента не е блъснала, а потребителите разполагат със спестявания да покриват ипотеките и лизингите си. Нови огромни покупки обаче не се чакат. Въпреки че има огромна възможност цените в пазара на недвижими парцели да паднат. 

Хората, които държат спестявания във валута, би трябвало да внимават, тъй като всички валути губят стойност по отношение на скъпите метали, като злато и сребро. Конкретно цената на златото бележи нови върхове през последните седмици, тъй като финансовата обстановка е все по-притеснителна освен у нас само че и в международен мащаб. Именно това е и най-хубавата инвестиция сега, поучава Миланов. Прогнозата на специалиста е, че в идващите месеци се чака да има най-голямо отрицателно отражение върху дребни магазини, които са профилирани с избрани артикули. Ще има негативен резултат и върху услуги, свързани с ремонтни действия и битови услуги. Потребителят към този момент ще се насочва не там, където му е най-близко, а където е най-евтино.

Тепътва ще разберем същинските мащаби от настъпващата криза. От МВФ както и Световната банка оповестиха най-ниските финансови индикатори в международен мащаб от втората международна война насам.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР