Кризата с водата в Хасково продължава, съобщи Нова тв. След

...
Кризата с водата в Хасково продължава, съобщи Нова тв. След
Коментари Харесай

Кошмарът в този български град няма край! По телевизията току-що съобщиха, че водата е отровна

Кризата с водата в Хасково продължава, заяви Нова тв . След като през април предходната година в нея беше намерено високо наличие на уран и тя беше неразрешена за пиянство, бяха отпуснати 2 милиона лв. за нови кладенци и водопроводи. Готови ли са те и има ли вяра хасковлии скоро да могат да пият от чешмите си?

Сагата с водата в Хасково продължава към този момент година и четири месеца и макар че най-малко при множеството хора вода в чешмите има, тя не става за пиянство, тъй като е неразрешена поради високо наличие на уран. Въпреки че единствено след дни се чака комисия да одобри четирите нови кладенци, става известно това няма да е задоволително от чешмите да потече чиста вода.

От предоставените осем нови кладенци и два водопровода, нищо не е влезнало в употреба . Според общината, която е виновна за строителството, повода е във ВиК, които показали къде и какво да се строи, само че не и че писмено нещата не са уредени.

Заради спомагателни съгласувания повече от половин година, откогато са подготвени част от кладенците, те занапред ще бъдат пуснати в употреба. Но единствено в случай че и последните проби от водата в тях са задоволително положителни.

И това обаче няма да реши казусът с урана и високата алфа интензивност. Едва след построяването на останалите четири кладенци и два водопровода ВиК ще може да смесва водата и тя да бъде в нормата, а това ще стане най-рано следващата година.

Заради възбраната водата от чешмите да се употребява за пиянство и готвене, в града са ситуирани водоноски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР