Кризата с коронавируса наложи нов ред и в съдебната система,

...
Кризата с коронавируса наложи нов ред и в съдебната система,
Коментари Харесай

Онлайн разводи - вече е възможно

Кризата с ковид наложи нов ред и в правосъдната система, като към този момент можете да се разведете по Skype. Със съответните промени в закона това би трябвало да се трансформира в естествена процедура.
„ Може би, тъй като е нещо ново, се приема въодушевено. Първото съвещание по Skype го организирахме по време на изключителното състояние, когато открити правосъдни съвещания съвсем не се организираха в съда.
Но когато си започнахме постоянните правосъдни съвещания, сътрудниците желаеха да се продължи провеждането на виртуални съвещания точно по тези производства “, изясни Даниела Александрова, зам.-председател на Софийския областен съд, пред bTV.
„ Съдията стои в правосъдната зала, в това число облечен в роба. До него стои правосъден секретар, който протоколира всички осъществени по време на съвещанието процесуални дейности. Зная, че има законодателна самодейност за промени, които да уреждат протичане и осъществяване на такива съвещания.
И аз персонално се надявам това да се случи по-бързо, защото облекчава съда и страните и може би това е бъдещето “, уточни тя.
„ Внедряването на всякаква форма на технологии е бъдещето. Необходими са законодателни промени в процесуалните ни закони “, счита юрист Юлия Раданова (на заглавната снимка).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР