Кризата с финансирането на държавни институции в Съединените щати продължава.

...
Кризата с финансирането на държавни институции в Съединените щати продължава.
Коментари Харесай

В САЩ демократите поеха Камарата на представителите

Кризата с финансирането на държавни институции в Съединените щати продължава. Демократите поемат през днешния ден контрола на Камарата на представителите в Конгреса. Техният водач Нанси Пелоси съобщи, че никакви причини на президента Тръмп не могат да я убедят да се финансира обещаната от него стена по границата с Мексико. В Камарата чакат огромното завръщане на Пелоси на председателския пост.

Демократите поемат контрола върху долната камара на американския Конгрес, който завоюваха на междинните избори, в обстановка на невъзможност по разногласието с президента Доналд Тръмп.

Погледите са обърнати към предстоящото завръщане на една забележителна дама на върха в политиката. Демократката от Калифорния Нанси Пелоси, която през есента изведе съпартийците си до изборния триумф, в този момент се пребори да се завърне на председателския пост на Камарата на представителите. Тя убеди съперниците, които желаеха нови водачи, че си прави доста добре работата.
Нанси Пелоси, водач на малцинството в Конгреса (7 ноември 2018 г.): Чух президентът да споделя, че заслужавам да бъда ръководител на Камарата на представителите. Не мисля, че някой заслужава каквото и да е. Въпросът не е какво си направил, а какво можеш да направиш.
Тя е на 78 години, има пет деца и 9 внуци. Обича спорта и държи в кабинета си бейзболни бухалки. Често е била подценявана, само че е първата жена, оглавила Камарата на представителите. Нанси Пелоси би трябвало да откри излаз от рецесията, в която 800 000 федерални чиновници са краткотрайно уволнени или работят без възнаграждение. Затворени са министерства, музеи и национални паркове. Посетителите на Вашингтон са разочаровани.

Ралф Снейк от Уисконсин: Едно време, когато татко ми ме учеше по какъв начин да стана мъж, споделяше, че са нужни взаимни отстъпки. Ти не си прав за всичко, нито другият човек, само че дружно може да постигнете решение.
Нанси Пелоси направи компромис и даде обещание на съперниците от партията си след 4 години да даде път на по-млади водачи. Дотогава я чакат сложни моменти като лидер на опозицията против президента Тръмп.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР