Кризата с епидемията от коронавирус може да е още в

...
Кризата с епидемията от коронавирус може да е още в
Коментари Харесай

Daimler не иска помощ, но Renault може да бъде национализирано

Кризата с епидемията от ковид може да е още първоначално в най-богатите страни в Европа, само че към този момент нанася съществени вреди на автомобилната промишленост. Според специалисти, някои от водещите компании може даже да не оцелеят, в случай че казусът не бъде решен в близко верме.
Германското издание Spiegel разгласява прогнозите на мюнхенския Институт за стопански проучвания (ifo Institut) за това, какво ще е въздействието на рецесията, в случай че промишлеността в страната е 2 месеца под карантина. Сметките демонстрират загуби от 500 милиарда евро, а при прекъсване на произвеждане за 3 месеца сумата скача на 730 милиарда евро.
Предвижданията на икономическите специалисти са, че страна може да издържи на сходен удар, само че в случай че рецесията продължи повече време, нещата ще излязат отвън надзор. Първият и главен проблем са милионите безработни, които системата няма да може да поеме.
Германските планове са направени на предстояща 3-месечна карантина, което е много оптимистичен вид. Според учени от Кралския лицей в Лондон, битката с световната зараза ще отнеме повече от година и половина според от локалните ограничения и триумфите за разработка на ваксина. Нито една стопанска система няма да издържи на сходно нещо, защото година карантина значи апетит и бедност, от които ще умрат повече хора, в сравнение с от ковид.
Последиците ще бъдат изключително тежки за автомобилна промишленост, която е сърцето на немската стопанска система. Тя ще би трябвало да се промени главно, с цел да оцелее. Някои компании ще се нуждаят от помощ, само че пък други – като Daimler, да вземем за пример, оповестиха, че ще се оправят и сами. Генералният шеф на концерна Ола Калениус съобщи, че Daimler има задоволително средства, с цел да покрие вредите от рецесията. Заводите в Китай към този момент стартират работа, като се съживява и локалния пазар, който е най-големият в света.
Не по този начин обаче стоят нещата във Франция, където се появиха клюки за допустима национализация на компанията Renault. Френската страна сега държи 15% от акциите на производителя, който има проблеми още преди експлоадирането на рецесията с ковид. Според ръководителя на Съвета на шефовете на Groupe Renault – Жан-Доминик Сенар, няма заплаха от сходно нещо, само че продажбите на групата спаднаха фрапантно в последните месеци.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР