Кризата с COVID-19 затрудни целия процес за АЕЦ Белене. Ние

...
Кризата с COVID-19 затрудни целия процес за АЕЦ Белене. Ние
Коментари Харесай

Още се търси стратегически инвеститор за АЕЦ Белене

Кризата с COVID-19 затрудни целия развой за АЕЦ " Белене ". Ние не сме спрели връзката с петте компании, показали интерес за присъединяване в процедурата. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред Българска национална телевизия.

" С АЕЦ " Белене " е в ход процедурата обвързвана с избор на стратегически вложител. Кризата с COVID-19 несъмнено затрудни целия този развой. Ние не сме спрели връзката с петте компании, които потвърдиха своя интерес за присъединяване в тази процедура и заявката, че те ще подадат обвързващи предложения. Подписахме в този интервал съглашението за конфеденциалност. Изготвихме осведомителния меморандум за плана ", сподели тя и уточни, че по електронен път е изпратен на петте компании.

" Това, което забави целия този развой е обвързвано с опцията и нашия ангажимент да осигурим достъп на всички тези екипи до осведомителната стая за този план, която е разположена в НЕК ", уточни още министърът.

" Нека да мине 15 юни, да забележим кои ще са ограниченията, които ще останат и каква ще е опцията на тези компании да могат да дойдат в България. Оттогава ще тече срокът за правене на обвързваща оферта ", посочи още министърът.

По думите ѝ интерес са показали към плана компании, които се смятат за международни водачи в тази сфера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР