Кризата с COVID-19 е предизвикателство, което създава невъзможност на избирателите,

...
Кризата с COVID-19 е предизвикателство, което създава невъзможност на избирателите,
Коментари Харесай

Зеленогорски: Парламентът приоритетно да приеме гласуване по пощата

Кризата с COVID-19 е предизвикателство, което основава неспособност на гласоподавателите, сложени под карантина да упражнят конституционното си право на глас. Също по този начин, абсолютният отвод от страна на ръководещите за бързо въвеждане на електронно-дистанционно гласоподаване съставлява действително възпрепятстване на съвсем 1,5 млн. български гласоподаватели, живеещи отвън България, да упражнят правото си на глас.

От „ Достойнството на един народ ”-ДЕН пожелаваме Народното събрание да прегледа незабавно импортираното, преди две години, предложение на „ Демократична България ” за смяна в Изборния кодекс, и законодателно споразумяване на гласоподаване по поща та. Заявяваме, че посредством гласоподаване по поща та в изискванията на международна пандемия ще се увеличи доста изборната интензивност на българите в страната и чужбина.

В идните промени в Изборния кодекс е належащо въвеждането на дейна регистрация за присъединяване в избори те, изчистване на изборните описи от „ мъртви души ” и основаване на професионална администрация, която да реализира изборния развой.

Системното неглижиране на тези оферти, от ръководещите, Парламента и ЦИК опорочават опцията за осъществяване на почтени и свободни избори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР