Кризата, породена от мерките срещу коронавируса, не е довела до

...
Кризата, породена от мерките срещу коронавируса, не е довела до
Коментари Харесай

Коронавирусът е изчистил нискокачествените храни от пазара

Кризата, подбудена от ограниченията против ковид, не е довела до повишаване на питателните артикули у нас, а просто е изчистила нискокачествените такива и за това у хората, които са привикнали да купуват тях, се основава усещане, че са увеличени цените на стоките. Заради лимитираното в рецесията ползване и надхвърлящото го предложение даже се чака дефлация, а българската комерсиална система " се държи брилянтно ", макар усложненията с транграничните доставки. Никой не си е разрешил лукса да завоюва малко повече. Не сме открили далавера, съобщи ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов пред БНР в четвъртък

По думите му Великденските и Гергьовденските празници няма да са по-скъпи от нормалното. А българските производители на зеленчуци и преработващата индустрия са в положение да подсигуряват изхранването на популацията, без риск от продоволствена рецесия.

Основните потребителски артикули резервират цените, на които се продават, по-скъпи са само картофите и варивата поради затруднената логистика, сочат данните на комисията за март, когато бе въведено изключителното положени в страната поради ковид.

Плодовете, изключително цитрусите, са по-скъпи. Цените при зеленчуците са ту нагоре, ту надолу., само че до десетина дни се чака на болест да излезе и българската продукция и там ще има цени надолу, сподели Иванов.

" Нито един търговец на едро, нито един преработвател не си е разрешил лукса да завоюва малко повече. Не сме записали далавера! ", съобщи още той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР