Кризата показа, че хазната е празна и трябва заем. Това

...
Кризата показа, че хазната е празна и трябва заем. Това
Коментари Харесай

Президентът Радев: Борисов да се смири. 10 години ни говорят, че имало резерви. Кризата показа, че хазната е празна

Кризата сподели, че хазната е празна и би трябвало заем. Това сподели президентът Румен Радев във връзка решението на държавното управление за актуализация на Бюджет 2020.
 
„ 10 години ни дават обещание и ни приказват, че имало запаси. Всяка година се харчат милиарди от така наречен остатък без никакви правила. Кризата обаче сподели, че хазната е празна и би трябвало заем ”, съобщи президентът пред публицисти в Благоевград, написа Блиц.

По думите му заемът би трябвало да се харчи под непоколебим публичен надзор, с цел да не стане по този начин, че парите да потънат.

" От моя страна няма борба и няма преустановяване на разговора. Ветото, което постанових, поправя рискови разпореждания в Закона, които дори ГЕРБ осъзнаха и одобриха.

Време е и министър – ръководителят да се смири и да одобри истината, както го направиха и личните му депутати. Сега не е време за ядосани пози и за прочувствени безредици “, сподели още президентът.

Той изрече удовлетворение от видяното в Благоевград по време на провелото се съвещание на Общинския спешен щаб, на което участва персонално. „ Виждам старания в една посока, виждам съгласуваност “, акцентира президентът.

Според него е доста значимо това, че ръководителите на лечебните заведения в регионалния център, както и представителите на полицията, са били на съвещанието на общинския щаб. „ Това са значими хора, които са на първа линия в тази битка. Това, което им споделих, е, че да, има заповеди, които би трябвало да се съблюдават, само че виждате, че и хората, които дават заповеди, непрестанно ги трансформират. Обстановката е доста динамична “, добави той.

По думите на президента Румен Радев не би трябвало да има терзания там, където има рационални решения, които би трябвало да бъдат взети. Той изясни, че когато има хрумвания, те би трябвало да се оферират и нагоре, с цел да се трансформират и заповедите. За образец той уточни днешната заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, обвързвана с анулацията на наложителното носене на защитни маски на открити публични места.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР